Heetens Nieuw Talent Orkest: het plezier van samen muziek maken!

Heetens Nieuw Talent Orkest: het plezier van samen muziek maken!

Op maandag 25 maart is de eerste repetitie van het Heetens Nieuw Talent Orkest. Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Voor dit initiatief van Plaatselijk Belang Heeten, Fanfare St. Caecilia Heeten en Cultuurcommissie Heeten hebben zich al 12 enthousiaste nieuwe muzikanten aangemeld en er kunnen nog meer bij.

 

Jan Meijerink van de organisatie over dit bijzondere initiatief: “Ons idee is om een orkest te maken voor het hele dorp. Vandaar ook de gezamenlijke aanpak met Plaatselijk Belang en de Cultuurcommissie. Het is een orkest waar iedereen aan mee kan doen. Dus voor iedereen die altijd al de droom had om nog eens muziek te gaan maken is dit dé kans. Tegelijkertijd is het een mooie opstap voor mensen die jaren geleden zijn gestopt met muziek maken en dat weer willen oppakken”.

 

Instrumenten

Deelnemers aan Nieuw Talent Orkest gebruiken een instrument en lessenaar van de fanfare. Alle instrumenten liggen klaar op de eerste repetitie. Meijerink: “We vragen mensen of ze een voorkeur voor een instrument hebben. Vaak is dat zo. Dan reserveren we dat instrument. Mensen die geen voorkeur hebben kunnen op de eerste repetitie een instrument kiezen. Daarin adviseren we ze dan natuurlijk”. Meijerink kijkt erg uit naar de eerste repetitie: “Guus en Annewiep van Nij Talint Orkest komen hier naar toe om de start met ons te maken. Zelf zijn we er ook om de nieuwe muzikanten zoveel mogelijk te helpen. Dat doen we bij alle tien repetities trouwens. Als afsluiting van het project organiseren we een feestelijk concert in het dorp. Dan kan iedereen komen luisteren”.

 

Doe je mee?

Voor iedereen die nog niet goed weet welk instrument ze zouden willen bespelen, elke maandagavond om 19.00 uur zijn er mensen in Kulturhus Trefpunt die je kunnen helpen om een keuze te maken.

De eerste repetitie is op 25 maart om 19.45 uur in Kulturhus Trefpunt Heeten. Opgeven graag voor 18 maart. Dus heb je altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans!

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

Ander nieuws