Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Nieuwsbrief 3 - 2019

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 15:25

Enquête woonbehoefte Heeten

Vanaf begin november wordt de woonbehoefte van zowel jong als oud in Heeten gepeild d.m.v. een enquête. Het is voor ons dorp van groot belang dat zoveel mogelijk Heetenaren deze enquête invullen. Velen hebben dit al gedaan. Begin januari 2020 wordt de enquête afgerond.
We hopen op een grote deelname zodat de resultaten representatief zullen zijn. De resultaten worden teruggekoppeld aan Heeten en gedeeld met de gemeente Raalte en Salland Wonen.
Via onderstaande link kunt u deelnemen aan de enquête. Invullen duurt maximaal 5 minuten.
Wij willen iedereen bedanken voor het invullen.

https://www.pbheeten.nl/nieuws/368600_enquete-woningbehoefte-heeten

 

Website PB: uw startpagina voor Heeten

Heeft u onze website www.pbheeten.nl al eens bekeken? U kunt deze site gebruiken als een soort startpagina voor Heeten met nieuws, informatie over hulpdiensten, buurtbus, dorpskalender en diverse links naar verenigingen en organisaties. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

 

Activiteiten rond Kerst en Oud en Nieuw

Kerstboom

Op initiatief van een aantal Heetense ondernemers en met een financiële ondersteuning van Plaatselijk Belang, staat er weer een prachtige kerstboom met sfeerverlichting op ons plein. Een kerstboom op het plein lijkt zo vanzelfsprekend maar niets is minder waar. Uit ervaring weet PB dat dit niet het geval is. Mooi om te zien dat er in ons dorp mensen zijn die dit hebben opgepakt. Wij willen namens Heeten deze ondernemers bedanken voor het initiatief.

Kerstwandeling

Een ander fantastisch initiatief is de kerstwandeling op zaterdag 21 december. Dit wordt een wandeling bestemd voor jong en oud door Heeten, langs verbeeldingen van het kerstverhaal en zingende koren. De start is tussen 17.30 en 18.30 u. vanaf KulturhusTrefpunt. De route gaat o.a. langs de Stevenskamp en door de kerk. De tocht is ongeveer 2,5 km lang en eindigt weer waar we begonnen.
Vanuit het potje “Waarderingssubsidie gemeente Raalte” heeft ook hier PB een kleine bijdrage kunnen leveren.

 

Sponsoren kerstwandeling Heten

 

Serious Request

Tijdens de wandeltocht van Goes naar Groningen trekt er een team met 3FM-dj’s voor Serious Request op zondag 22 december door Heeten. Terwijl ze 24/7 live radio maken halen ze geld op voor de slachtoffers van mensenhandel. Etappe 17 gaat van Deventer naar Raalte via Schalkhaar en Heeten. Vanaf 14:00u. is KulturhusTrefpunt open en ontvangt elke bezoeker een gratis consumptie. U kunt uw donatie doen door een “Serious Request cheque” in te vullen en aldaar in te leveren. Contant geld geven, kan natuurlijk ook.
Rond 17:00 uur komen de twee 3FM-dj 's Mark en Jorien, de filmploeg en ongeveer 100 wandelaars bij de Stevenskamp. Voor de dj ‘s en wandelaars is er soep en broodjes.
‘s Middags is er voor de bewoners van Stevenskamp een Kerstconcert verzorgd door het koor The Swinkeling Stars. Bij aankomst van de 3FM-dj 's en wandelaars worden door het koor kerstliederen gezongen. Bewoners en dorpsgenoten worden van harte uitgenodigd om de dj ‘s en wandelaars aan te moedigen.

 

Oud en Nieuw

Plaatselijk Belang, HOV, de Treffers, KulturhusTrefpunt en Brasserie DERT13N organiseren ook dit jaar weer rond de jaarwisseling een aantal activiteiten op en rond ons dorpsplein.
De Treffers organiseren op oudejaarsdag van 14.00 tot 24.00 u. in het KulturhusTrefpunt weer het Top 2000 Café. Om 00.30 u. wordt er gezamenlijk vuurwerk op het plein afgestoken waarna we samen het glas heffen op een GOED en GEZOND 2020.

 

Jaarvergadering

Om alvast te noteren
24 maart 2020, jaarvergadering Plaatselijk Belang Heeten
aanvang 20:00 uur, locatie KulturhusTrefpunt.

 

Plaatselijk Belang Heeten wil alle mensen uit Heeten bedanken voor de vele mooie initiatieven in ons bloeiend dorp. Dank aan iedereen die zich vrijwillig heeft ingezet om Heeten leefbaar te houden, op welke manier dan ook. We zullen dit als inwoners samen moeten blijven doen.

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een goed, gezond en gelukkig 2020.

 


«   »