Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Raalter wethouder van ‘moeilijke dossiers’ Wout Wagenmans stopt na verkiezingen

Gepubliceerd op 13 december 2021 om 14:37

Wout Wagenmans is inmiddels 70 jaar oud en vindt het genoeg geweest. Hij stopt als wethouder van de gemeente Raalte


De verbreding van de N35, de aanpak van Kruispunt Bos en de monumentale boerderij Strunk hebben één ding gemeen: Wout Wagenmans is de wethouder die er over gaat. Niet lang meer, want hij stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen, op 16 maart 2022. Zijn partij, GemeenteBelangen Raalte, maakte dat na de ledenvergadering bekend.


Tijdens de ledenvergadering van de grootste partij in de gemeenteraad van Raalte, werd de opvolger van Wagenmans ook gekozen. Irene Weertman-Halfwerk wordt de nieuwe lijsttrekker van GemeenteBelangen.

Dat Wagenmans (70) gaat stoppen, komt niet als donderslag bij heldere hemel. Hij heeft er al 23 jaar in de lokale politiek opzitten. ‘In zijn eerste jaren heeft Wout, afkomstig uit Heeten, zich als raadslid actief ingezet voor de belangen van Heeten en voor de gemeente Raalte als geheel. Ruimtelijke ordening, openbare werken en economie konden daarbij rekenen op zijn bijzondere belangstelling’, schrijft zijn partij in een persbericht waarin het afscheid van Wagenmans wordt aangekondigd.

Overlever moties van wantrouwen
Sinds 2010 is Wagenmans wethouder. Met onder meer ruimtelijke ordening in zijn portefeuille, is Wagenmans in zijn elf jaar als wethouder nogal eens kop van jut geweest. Hij overleefde meerdere moties van wantrouwen. Bijvoorbeeld rond de grondverkoop aan de Van der Capellenweg in Heino in 2018, waarin hij te vrij met informatievoorziening was omgegaan richting een betrokken partij.

De laatste keer dat hij in de politieke problemen kwam, was afgelopen jaar in het debat over cultuurboerderij Strunk. De hele oppositie steunde een motie van wantrouwen, maar Wagenmans werd gesteund door de coalitie.

Doorbraak in N35-dossier
Trots is Wagenmans ongetwijfeld op de doorbraak in het N35-dossier. Na jaren van lobbyen werd eind vorig jaar eindelijk besloten om de rijksweg die dwars door de gemeente Raalte loopt te verbreden. ,,Dit hebben we met z’n allen voor elkaar gekregen’’, jubelde hij na het besluit van de minister.

GemeenteBelangen is hem erkentelijk voor het werk dat de 70-jarige politicus heeft gedaan. ‘De partij is hem veel dank verschuldigd. Mede dankzij zijn inzet is het gedachtegoed rondom participatie van inwoners gemeengoed geworden in de gemeente Raalte. Tevens is de partij in zijn periode als wethouder uitgegroeid tot de grootste partij in Raalte. We zijn blij dat Wout ook na deze periode de partij blijft ondersteunen’, schrijft zijn partij.

Nummer twee en drie op lijst
Naast lijsttrekker Irene Weertman-Halfwerk (42) uit Heino, staan wethouder Frank Niens en huidig fractievoorzitter Jan Schokker op plek twee en drie op de lijst van GemeenteBelangen. De rest van de lijst van GemeenteBelangen wordt in januari bekendgemaakt.

 

Bron de Stentor


«