Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Huisartsen rond Deventer zien mensen met longklachten op geïsoleerde locaties

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 18:50

Huisartsen rond Deventer zien mensen met longklachten op geïsoleerde locaties
De huisartsenzorg gaat zich komende tijd richten op het bestrijden van de gevolgen van de epidemie, melden de huisartsen rond Deventer. Er wordt op verschillende plekken een aparte spreekkamer ingericht voor mensen met luchtwegklachten, zodat die mensen niet naar de reguliere huisartsenpraktijk hoeven. Dit betekent dat mensen naar een andere plek dan normaal moeten.

De Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO) is met man en macht bezig om de huisartsenzorg op peil te houden. Het is erg druk in de praktijken en op de huisartsenpost met veel vragen over het coronavirus. Het gaat om praktijken in Deventer, Schalkhaar, Holten, Markelo, Bathmen, Gorssel, Epse, Twello, Terwolde, Wilp, Olst, Raalte, Luttenberg, Haarle, Heeten, Diepenveen en Wesepe.

Alle chronische zorg stopt tijdelijk
Alle chronische zorg zoals bloeddrukmeting, diabetesspreekuur en longonderzoek worden tot nader order uitgesteld. Waar nodig neemt de praktijk contact met mensen op. Dringende consulten worden telefonisch gedaan door de praktijkondersteuner.

Huisartsen doen het beroep op mensen: trek zo weinig mogelijk aan de bel bij de huisartsenpraktijk en kijk eerst op thuisarts.nl voordat de huisarts(enpost) gebeld wordt. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk of de huisartsenpost. Heeft u toch dringend een huisarts nodig? Bel eerst met de praktijk of huisartsenpost!


«   »