Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Heetense jeugd beslist fantasierijk mee met burgerbegroting

Gepubliceerd op 21 februari 2020 om 11:09

Heetense jeugd beslist fantasierijk mee met burgerbegroting

Jongeren zeggen trots te zijn op het zwembad in Heeten. © Liselotte Kolthof

 

Heetense jeugd beslist fantasierijk mee met burgerbegroting
Een kantine met een aquarium als bar, vissen aan het vijverstrandje en een gezamenlijke groentetuin. De jeugd uit Heeten beslist fantasierijk mee met de burgerbegroting Heeten Durft!


Leerlingen uit de groepen 5, 7 en 8 van de Sint Bernadetteschool Heeten hebben vorige week de burgerbegroting van de werkgroep Heeten Durft! ingevuld. Hierin werd gevraagd waar de kinderen trots op zijn en wat ze graag zouden willen voor hun dorp en buitengebied.

De kinderen droegen verrassend veel ideeën en plannen aan. Opvallend is de focus op een duurzame toekomst, meer samen doen, leefbaarheid, meer bewegen en collectief voedsel verbouwen. Zo omschrijft een leerling een groentetuin en bloemenveld waarin ouderen en jongeren samenkomen om de tuin te onderhouden, eten te verbouwen voor verkoop of eigen consumptie en om milieuvervuiling te verminderen.

Naast de naam van het ingevulde idee moest de leerling ook uitleggen wat Heeten eraan heeft als het idee wordt uitgevoerd. Zoals bij een ‘Doe Park’. Hierop wisten de scholieren met de nodige dosis gezonde fantasie feilloos een antwoord te geven. ‘Heeten wordt sportief, mensen gaan meer naar buiten. In het park is een klimbos, kinderboerderij, vijverstrand om te vissen en plek voor een jeugdorkest. Er staan prullenbakken, er is een kantine met een aquarium als bar’, schrijft een leerling.

Volgens de werkgroep Heeten Durft!, waaronder het initiatief valt, zijn de kinderen in Heeten goed op de hoogte wat er in het dorp speelt en hebben daarnaast een behoorlijk beeld bij de haalbaarheid van de voorgestelde ideeën.

 

Bron de Stentor


«   »