Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Boerendochter Anna (16) uit Heeten wint Vrouw in Media Award - Kom graag nog eens voor de boeren op

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 17:38

Anna Grotentraast uit Heeten bij het boerenprotest op 1 oktober op het Malieveld in Den Haag.

 

De 16-jarige Anna Grotentraast uit Heeten won met liefst zeventig procent van stemmen de ‘Vrouw in de Media Award 2019’ in Overijssel. Ze schreef voor een schoolopdracht de column ‘Waarom bestaan boeren nog?’ omdat ze de kritiek op de boeren zat was en kreeg veel lof nadat ze de brief voorlas bij het boerenprotest op het Malieveld.

 

Gefeliciteerd! Hoe is het om deze prijs te winnen?
,,Het is een hele eer. Ik had dit echt niet verwacht. Tegen mijn ouders heb ik gezegd dat ze buren niet hoefden te vragen of ze ook op mij wilden stemmen. Ik vond het wel mooi geweest zo, maar ik heb uiteindelijk toch gewonnen.”

Waarom heb je denk je gewonnen?
,,Veel boeren hebben op mij gestemd. Bij het stemmen hoorde ik dat veel boeren hebben gezegd dat ze goed vonden hoe ik heb omschreven wat veel boeren vinden. Voor een schoolopdracht heb ik een brief geschreven over dat er minder negatief naar boeren gekeken moet worden. Vaak zeggen mensen iets over boeren, terwijl ze niet weten hoe het boeren kan raken. Boeren krijgen soms kritiek dat ze dieren mishandelen, terwijl mensen die het zeggen niet weten hoe het echt zit.”

Hoe was het om de brief voor te lezen op het Malieveld in Den Haag?
,,Ik vond het mooi dat ik gevraagd ben om dat te doen. Het was een bijzondere dag. Met alle boeren lieten we zien waar we voor staan. Mensen moeten inzien dat de negatieve reacties wat doet met de boeren. Ook de boeren kunnen een bijdrage leveren voor een beter klimaat, maar dan moet het wel eerlijk gaan.”

Wil je vaker in de media komen?
,,Ik hoef niet met mijn gezicht overal bij te zijn, alleen als het over de boeren is en ik er achter sta wil ik iets doen. Ik kom graag nog eens voor de boeren op als iemand mij vraagt, maar iets anders doen in de media hoeft van mij niet. Ik weet nog niet of ik het boerenbedrijf van mijn ouders wil overnemen, dat is een grote beslissing.”Bron De Stentor


«   »