Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Stop met gamen en lekker uit je plaat in Heeten

Gepubliceerd op 9 januari 2020 om 18:34

Calvin Klein Overmeen organiseert een groot dance-event in de sporthal in Heeten. Vorig jaar deed hij dat vanwege zijn vijfjarig bestaan als dj. Dat was zo'n succes dat Heeten opnieuw een dancefeest houdt. Op de foto van links af, achter: Rick, Calvin, Carlijn, Roy, Willemien. Voor: Noah, Niels, Arjen.


Heeten is Heet. Jongeren uit Salland weten het dorp moeiteloos te vinden als het gaat om een goed feest en spektakel. Wat doet Heeten anders dan andere dorpen?


Vorig jaar februari knalde de sporthal nog uit haar voegen vanwege het Dance Event, dat eigenlijk eenmalig zou zijn. Over een paar weken gaat volgens Calvin Klein Overmeen hetzelfde gebeuren. Maar dan explosiever, professioneler en met meer beleving. ,,En dan niet met vijfhonderd man, maar met het maximum aantal van zevenhonderd’’, zegt de Headphone Players DJ uit Heeten stellig. ,,Die stuk voor stuk een ‘wereld’ instappen. Van de sporthal zie je straks niets meer terug.’’

Perfect
Na het enorme succes vorig jaar wist Calvin het meteen. In 2020 komt er weer een Dance Event. De tijd van het jaar is perfect; in de regio gebeurt namelijk niets, voor tentfeesten is het veel te koud. Gezien de cijfers na de evaluatie ziet hij potentie in het voortbestaan van het dance-event.

Drankje
Dit keer doet Klein Overmeen een beroep op zijn vriendengroep en neemt hij een evenementenbureau in de arm. Zij ondersteunen de jonge dj, die bij meerdere Heetense festiviteiten betrokken is, van A tot Z. Zo komt er een nieuw logo dat het podium en de zaal volledig aankleedt, een mooie mix in muziekkeuze en de introductie van een nieuw drankje.

,,Denk aan de sfeer bij Dauwpop en de Zwarte Cross. We beginnen vrouwvriendelijk met de Kroegtijgers en de Golddiggers. Dan komt Jailhouse Jimmy die het feest door interactie met het publiek opbouwt tot het hoogtepunt van de avond; de Outsiders. Ik hoef niemand uit te leggen wie dat zijn’’, zegt hij vol zelfvertrouwen. ,,Dat dak gaat er af.’’

Af en toe lekker lekker uit je plaat op feestmu­ziek is goed

Calvin Klein Overmeen
Klein Overmeen weet ook nog eens een Achterhoekse biermagnaat te strikken om het nieuwste drankje Kopstootje te introduceren. ,,Een heel mooi blikje dat neonlicht afgeeft en nog lekker is ook. Maar wat ik echt wil, is dat de jeugd van de bank komt, wat anders doet dan alleen maar gamen. Af en toe lekker lekker uit je plaat op feestmuziek is goed.’’

Actief
Het lijkt weer een briljant plan uit het Sallandse dorp, dat al jaren de jeugd met allerlei evenementen weet te trekken. Met name uit de hoek Lettele, Bathmen en Okkenbroek. Maar wat heeft Heeten dat een ander dorp in Salland niet heeft? ,,Tsja, de jeugd hier is actief in het organiseren van leuke dingen. Verenigingen ondersteunen elkaar. Als iemand wat organiseert en iets nodig heeft, klopt hij aan bij een ander. We lenen van alles aan elkaar uit, delen ervaringen en nieuwe ideeën zonder hard feelings. We zijn een nuchter volk, houden van feestvieren, gezelligheid, beleving en absoluut niet van rottigheid.’’

Mooie eigenschappen inderdaad, die zonder pardon gewaardeerd worden door het jonge Sallandse publiek dat elk jaar massaal op de minstens negen jaarlijkse evenementen afkomt.

Top 9 festivals in Heeten
Heet Heeten windt Sallandse jongeren om haar vingers met verschillende evenementen. Hiermee spant het dorp met stip de kroon in de omgeving. Zo zijn de jongerengroepen in Heeten verantwoordelijk voor:

Glij ’m erin - parodie op Ter land, ter zee en in de lucht

Treffers Weidefeest - tentfeest

Pleinpop tijdens de Ponyweek - muziekfeest

Jeu de Poule - zwembadfeest

B-Hard - tent- en weidefeest

Beach & Balls - sportief feest

Top 2000 Café - eindejaarsfeest

Carnavalsfeesten

En, de legendarisch Tone’s Summerjam die na tien jaar succes in 2018 via een rouwadvertentie in de krant afscheid neemt. De vriendengroep heeft andere verplichtingen als vrouw en kinderen.

 


 »