Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Te warm - streep door Galoppade Heeten

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 08:38

Galoppade die vandaag en morgen een grote schare ruiters en amazones naar Heeten zou trekken, gaat niet door. Vanwege de voorspelde hitte en de mogelijke neerslag met onweer op zaterdag heeft de organisatie van het hippische festijn besloten alle activiteiten te schrappen. Alle rubrieken worden op een ander tijdstip alsnog verreden.

Eerst bracht de organisatie van de Galoppade gisteren naar buiten dat het programma voor beide dagen was aangepast. Zo zouden de eerste ruiters en amazones vandaag al om 7.00 uur in de ring komen, in plaats van 9.00 uur. Om 10.30 uur zou het evenement op de eerste dag stoppen.

 

Vervoersverbod
Na een nieuwe weersverwachting zag de organisatie zich genoodzaakt het hele programma voor de eerste dag eruit te gooien. Jacqueline Kolkman van de organisatie: ,,Verwacht wordt nu dat de temperatuur morgen (vandaag, mv) al om 10.00 uur misschien de 35 graden overschrijdt. Bij 35 graden of meer geldt een vervoersverbod voor paarden.’’

Ruiters en amazones zouden dan vandaag nog wel naar Heeten kunnen komen, maar vanwege het vervoersverbod niet meer huiswaarts kunnen keren. ,,Er zitten deelnemers bij aan de Galoppade die een uur of anderhalf uur van Heeten wonen.’’

Beraad
Gisteravond besloot de organisatie eveneens door de onderdelen op zaterdag een streep te halen. ,,Het wordt zaterdag (morgen, mv) minder warm, maar het is niet koel genoeg om de Galoppade te laten doorgaan. Mogelijk is er ook dreigend onweer’’, liet Kolkman na afloop van het beraad weten.

Het schema ziet er nu als volgt uit: maandagavond 29 juli: alle springrubrieken voor paarden; donderdagavond 1 augustus: Bixie en alle eerste onderdelen dressuur voor paarden; vrijdagavond 2 augustus: finalerubrieken dressuur, kür op muziek, kür op muziek viertallen en verenigingskampioenschap en afdelingsdressuur. Zaterdag 3 augustus: alle onderdelen voor pony’s zoals gepland was. Het streven is om het programma op de avonden omstreeks 21.00 uur af te sluiten.

Kampioenschap
Op de Galoppade in Heeten gaat de strijd om het Overijssels Kampioenschap. De organisatie besloot het programma te schrappen na overleg met het bestuur van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten, gastvrouw van de Galoppade, en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Regio Overijssel (KNHS).

Volgens woordvoerder Mijke Nijenkamp van de vereniging in Heeten telde het belang van de paarden het zwaarst. Aan de andere kant staat ervoor de deelnemers veel op het spel, zo legt ze uit. Tijdens de dressuurfinale (die morgen zou zijn, mv) en het springen op die dag waren er startbewijzen te behalen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Strodorp
Aan het evenement op het landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg in Heeten is ook een strodorp verbonden met allerlei kramen, vooral op het gebied van de paardensport, maar ook voor het publiek een bezoek waard.

 

Bron De Stentor


«   »