Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Juf vertrekt in vliegende vaart

Gepubliceerd op 10 juli 2019 om 10:15

Juf vertrekt in vliegende vaart - GerdaVloedgraven

Bezongen door 300 leerlingen van de St Bernadetteschool neemt Juf Gerda Vloedgraven met haar man Henk afscheid. @ Foto Ronald Hissink

 

Juf Gerda Vloedgraven laat bij haar afscheid wijze woorden na, zowel voor onderwijzend personeel als de leerlingen. Ze stopt na 35 jaar onderwijs.

Ze wordt begroet door 300 juichende, klappende en zingende leerlingen van de St Bernadetteschool in Heeten. Het is een hartverwarmend afscheid.

Juf Gerda laat de school achter zich met enkele behartenswaardige uitspraken. Het valt op dat ze maar moeilijk afstand kan doen van het werk. "Het werken met de methode 'Snappet' op tablets geeft ons de mogelijkheid om kinderen veel meer op maat te bedienen", zo omschrijft ze een van de vele vernieuwingen in het basisonderwijs. Betrokken. Alsof ze morgen weer voor de klas zal staan.

'Als kinderen aan mij denken dan hoop ik dat ze zich de grappen en de humor in de klas herinneren" kijkt ze toch terug.
"Ik denk vooral aan de lieve kinderen en de fijne ouders die altijd klaarstaan en met wie het goed overleggen is"

Ten afscheid volgen wijze woorden voor de toekomst; "Lieve, hardwerkende collega's. de boog kan niet altijd gespannen staan, er moet tijd zijn voor lucht en luim. Hou de passie voor je werk. Zorg dat elk kind gezien wordt.. Zo zegt ze precies wat haar al die 35 jaar op school voor ogen heeft gestaan.

 

Bron de stentor - Regionieuws


«   »