Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

‘Sallandse Kei’ Rick (25) uit Heeten geniet van vrijwilligerswerk

Gepubliceerd op 10 juli 2019 om 09:50

Rick Kemper zet zich als vrijwilliger onder meer in voor de voetbalvereniging in zijn woonplaats Heeten. © FOTO HISSINK

De 25-jarige Rick Kemper uit Heeten mag zich de ‘Sallandse Kei 2019’ noemen. Hij dankt deze nieuwe eretitel, een initiatief van Rotary Raalte e.o., aan zijn enthousiaste, vrijwillige inzet voor de Heetense voetbalvereniging, de carnavalsvereniging en Stichting Jeu de Pool. De jury noemt Rick ‘een voorbeeld voor de jeugd’. De prijs bestaat uit een glasobject en een cheque van 500 euro.

,,Het geld gaat naar de carnaval. De raad van elf van Sallands Zotten heeft nieuwe kostuums nodig, dus deze 500 euro komt goed van pas”, zegt Kemper, die in de raad zit. Vanuit deze rol bezoekt hij tijdens het zottenfeest ouderen en eenzame mensen in zijn woonplaats. Verder is hij betrokken bij de organisatie van het kindercarnaval en het paasvuur(feest).

 

Lees ook

Bij SV Heeten speelt Rick - die zijn geld verdient als timmerman - in het eerste elftal. Sinds een jaar of acht vervult hij binnen de voetbalclub diverse vrijwilligerstaken. Zo traint hij de jeugd tot 17 jaar en is hij mede-organisator van het jaarlijkse jeugdkamp. ,,Dit weekend gaan we met veertig à vijftig jongeren en een groep begeleiders naar een kampeerboerderij in het Twentse Nutter.”

 

Kleurstof

Stichting Jeu de Pool is een jaar of vijf geleden ontstaan. ,,Een bestuurslid van zwembad De Oase heeft onze vriendengroep toen benaderd. Het bestuur zocht extra geld voor de renovatie van het bad. Sindsdien regelen we elk jaar begin juli een feest voor met name jongeren waarvan de opbrengst naar De Oase gaat. We doen voor de sfeer kleurstof in het bad, er is een klein festival met muziek en ‘s middags houden we een kleine zeskamp.”

Volgens vader Johnny Kemper heeft zijn zoon het vrijwilligerswerk met de paplepel ingegoten gekregen. ,,Mijn vrouw en ik hebben altijd benadrukt dat het belangrijk is vrijwilligerswerk te doen. Dat doen wij zelf en dit geldt ook voor Rick en zijn zus.” Rick heeft dit nooit als een verplichting ervaren. ,,Vrijwilligerswerk is hartstikke leuk en gezellig om te doen en zeker ook dankbaar.” Hij zegt dat er in zijn dorp heel veel mensen als vrijwilliger in touw zijn. ,,Dit maakt Heeten ook tot zo’n mooi dorp.”

De jury van de Sallandse Kei overlaadde de winnaar maandagavond met complimenten. Rick Kemper, die ‘zonder enige verwachting’ naar de prijsuitreiking was gekomen, voelde zich vereerd: ,,Het is heel mooi dat mensen waarderen wat je doet.”

 

Jury zeer lovend over winnaar

‘Rick is enthousiasmerend. Zijn inzet maakt dat wat hij onder handen heeft ‘mooier’ wordt. Rick heeft oog voor de behoefte aan vrijwilligers in de maatschappij en is door zijn enthousiasme een voorbeeld voor de jeugd’, is te lezen in het juryrapport.

In de jury van de Sallandse Kei-verkiezing zaten onder andere wethouders Gerria Toeter en Marcel Blind van de gemeente Raalte en Olst-Wijhe. De prijsuitreiking was maandagavond in Hotel-Restaurant De Zwaan in Raalte. Bestuurslid en initiator Ellen Zijp van Rotary Raalte gaat niet uit van een nieuwe jaarlijkse traditie. ,,De reacties zijn positief, maar het lijkt me niet handig dit elk jaar te doen. Je vist toch steeds in dezelfde vijver. Misschien dat we de tweede Sallandse Kei kunnen uitreiken bij het volgende lustrum (Rotary Raalte bestaat nu 50 jaar, red.). Hierover is nog geen besluit genomen.”

 

Bron de Stentor


«   »