Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Heetenaar Rick Kemper (25) winnaar eretitel ‘Sallandse Kei’

Gepubliceerd op 9 juli 2019 om 13:18

Rick Kemper (rechts) mag zich de eerste 'Sallandse Kei’ noemen. Naast hem de twee andere finalisten: Sanne Dasselaar en Reindert Aberson. © Rotary Raalte e.o.

 

Rick Kemper uit Heeten is gisteren uitverkozen tot ‘Sallandse Kei 2019’. Uit handen van Margreet Procee-Geelhoed, voorzitter van het jubilerende Rotary Raalte e.o., ontving de 25-jarige Rick een glasobject en een cheque van 500 euro die hij naar eigen inzicht kan besteden aan de organisaties waarvoor hij actief is. Dit zijn onder meer de carnavalsvereniging en voetbalvereniging in zijn woonplaats.


Rotary Raalte e.o. bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit op verschillende manieren. Naast de spandoeken met kunstwerken van Sallandse kunstenaars, die al maanden te zien zijn in Raalte, Olst-Wijhe en vier kerkdorpen, wilde de serviceclub ook actieve jongeren in het zonnetje zetten. Verenigingen en maatschappelijke organisaties konden daarom jonge mensen nomineren die een uitzonderlijke actieve bijdrage leveren aan hun organisaties.

 

Van de tien aangedragen kandidaten bleven er na juryberaad uiteindelijk drie over: Reindert Aberson, die aangemeld werd door de scouting uit Olst-Wijhe onder andere vanwege zijn actieve rol bij het werven van nieuwe leden voor deze organisatie, Sanne Dasselaar die veel werk verricht voor Leergeld Salland, de Gehandicaptenadviesraad en Humanitas, en Rick Kemper. In Hotel-Restaurant De Zwaan in Raalte verkoos de jury Rick uiteindelijk tot winnaar van de eretitel Sallandse Kei 2019.

 

Bron de Stentor


«   »