Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

SallandWonen gaat voor gasloze woningen voor jong en oud

Gepubliceerd op 5 juli 2019 om 10:15

De symbolische eerste steen in De Veldegge in Heeten is gelegd door wethouder Wout Wagenmans (rechts), directeur Marijke Kool van SallandWonen (midden) en Hans Valk (aannemersbedrijf Valk). © SallandWonen

Het worden zeer duurzame huizen, die van buiten aangepast kunnen worden. Gisteren is de symbolische eerste steen gelegd voor de zogenoemde 'buitengewoonthuiswoningen' in Heeten.


De nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd op nieuwbouwlocatie De Veldegge in Heeten. De gasloze woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en bestemd voor oude en jonge huurders.

 

Locaties
Woonstichting SallandWonen bouwt de komende jaren op verschillende locaties in de gemeente Raalte en gemeente Olst-Wijhe. Na Heeten worden er soortgelijke woningen gebouwd in Broekland, Olst en Raalte, stelt Marijke Kool van SallandWonen.

Volgens wethouder Wout Wagenmans, aanwezig tijdens het leggen van de eerste steen, is er veel behoefte aan de betaalbare huurwoningen. In Heeten worden vier huurwoningen gebouwd. De woningen worden volgens plan in december van dit jaar opgeleverd.

Aannemersbedrijf
De symbolische eerste steen in De Veldegge in Heeten is gelegd door wethouder Wout Wagenmans (rechts), directeur SallandWonen Marijke Kool (midden) en Hans Valk (links) van Aannemersbedrijf Valk.


«   »