Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Galoppade voor paarden gaat naar... Heeten!

Gepubliceerd op 2 juli 2019 om 19:35

Galoppade voor paarden gaat naar... Heeten!

Mijke Nijenkamp van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten is trots op de toewijzing. ,,Het is een fantastische gelegenheid om mensen uit de regio kennis te laten maken met de paardensport.'' © Gerard Vrakking

 

De beste ruiters en amazones van Overijssel komen naar Heeten, waar de Galoppade 2019 wordt georganiseerd. En daar zijn ze maar wat trots op in Heeten.

Het visitekaartje voor de vereniging, zo noemt Mijke Nijenkamp de toewijzing. Paardensport Heeten is de trotse organisator van de hippische kampioenschappen. ,,Hiermee kunnen we laten zien wat we allemaal in ons mars hebben'', zegt Nijenkamp, de woordvoerster van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten.

Regio
,,We zijn dan ook zeker trots dat de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie ons gevraagd heeft. En het is een fantastische gelegenheid om mensen uit de regio kennis te laten maken met de paardensport.''

Maar dat betekent wel dat de clubs veel werk moeten verzetten. Drie zomerdagen lang staat het terrein in het teken van springen en dressuur. Waar alles tot in de puntjes geregeld moet zijn. En alleen een selectie van de top van Overijssel de kans krijgt om te strijden om de bokaal.

Vrijwilligers
Dan praat je al snel over honderd deelnemers per dag. Die ook nog eens familieleden en vrienden meenemen. ,,Logistiek een enorme organisatie inderdaad. We draaien die dagen op zo'n vijftig vrijwilligers. Ook leden van de menvereniging helpen mee. Er zijn wel honderd dingen die geregeld moeten worden. Zoals een hospitalitytent, jurywagen en toiletwagens. We moeten drie banen inrichten. Een spring- en dressuurbaan en een bak waar ruiters en amazones de paarden los kunnen rijden. Daarnaast heb je nog de parkeergelegenheid voor alle auto's met trailers'', somt Nijenkamp op. ,,Gelukkig konden we er een weiland bijlenen van een naaste boer.''

Nijenkamp weet waar ze over praat. Al van jongs af aan is ze verbonden aan de paardensport. Voor de Galoppade is de 23-jarige amazone zelfs meerdere keren geselecteerd. Mocht ze aankomend weekend een goede prestatie neerzetten, dan worden de Overijsselse kampioenschappen voor Nijenkamp een thuiswedstrijd. ,,Dat zou natuurlijk heel mooi zijn. En tegelijkertijd pittig. Want de organisatie gaat wel door. Zo beginnen we vrijdag met de Bixies, ofwel de allerjongsten van 6 en 7 jaar met hun pony. Vervolgens loopt het niveau op. En voor de bezoeker is er genoeg te doen in het Strodorp, waar een markt met paardenspullen en een zandbak voor de kleinsten zijn. Zo hopen we als kleine club in de toekomst nog meer evenementen te mogen organiseren'', besluit Nijenkamp.

De Galoppade 2019 is op vrijdag 26 juli, zaterdag 27 juli en zaterdag 3 augustus op Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten. Er wordt gestreden om de titels in diverse klassen en disciplines als springen, dressuur en vier- en zestal.

 

Bron De Stentor


«   »