Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Figurant uit Wesepe kijkt ogen uit op Kruimeltje-filmset in Heeten

Gepubliceerd op 18 mei 2019 om 18:47

De opnames van de tweede Kruimeltje-film zijn in volle gang. Het vervolg op de succesfilm uit 1999 wordt momenteel opgenomen, grotendeels op landgoed Schoonheeten bij Heeten.


Twee weken lang zijn acteurs, crew en figuranten druk in de weer op deze locatie, het nieuwe huis van Kruimeltje. Prachtige afgelegen in een bosrijk gebied met weidse blik over de achtergelegen weilanden.

De vader van Kruimeltje, gespeeld door Rick Engelkes, tevens producent van de film, heeft goud gevonden en is ineens rijk. En dus heeft hij dit aardige stulpje gekocht. In de film zal blijken dat Kruimeltje, gespeeld door Viggo Neijs, helemaal niet zo blij is met zijn nieuwe thuis en wegloopt. Overigens is Viggo vandaag niet aanwezig. Wel lopen onder meer Horace Cohen, Victor Löw, Kim Pieters en Rick Engelkes over de set.

 

Figuranten

Tussen alle bekende acteur lopen ook de nodige figuranten rond. Gehuld in passende kostuums uit die tijd. Met daarover heen een jas of badjas, om tussen de takes door warm te blijven. Een van hen is Cara Laan (52) uit Wesepe. Voor haar is het de eerste keer op een filmset. De kans om met actrice Ilse Warringa (uit De Luizenmoeder) op de foto te gaan, laat ze zich dan ook niet ontnemen.

Spannend

Laan reageerde op een oproepje op Facebook en voor ze het wist stond ze op de set van Kruimeltje. In totaal vier draaidagen staan er voor haar op het programma. ,,Wel spannend om te doen, het is allemaal nieuw. Ik kijk mijn ogen uit. We zijn supergoed ontvangen. Ik heb zelfs Rick Engelkes al de hand geschud.

 

Figuranten Carla Laan (R) en Anita Breet. © FOTO HISSINK

 

Laan wordt vandaag onder de vakkundige hoede genomen door de ervaren figurant Anita Breet (47). Zij heeft al heel wat films op haar naam staan. Volgens hobbyfigurant Breet is het feit dat hier in Heeten zo’n grote film wordt opgenomen wel onderwerp van gesprek in het dorp. ,,Maar als je zo om je heen kijkt, is het ook wel een erg geschikte locatie.”

 

Uitstraling

Dat de film uitgerekend in Heeten wordt opgenomen is echter meer geluk dan wijsheid. Een zogeheten locatiescout zocht op een paar bepaalde kenmerken. Onder meer de luxe uitstraling van landgoed Schoonheeten en het feit dat het qua sfeer past bij de eerste film, gaven de doorslag.

 

Wachten

Overigens hoeven de figuranten niet heel veel in actie te komen. Niet geheel verrassend bestaat de meeste tijd uit wachten. Ook voor de acteurs. Even nog de scene doornemen, de laatste dingen klaarzetten, nog een aanwijzing van de regisseur. En actie. Dan is iedereen twee minuten scherp. Het levert waarschijnlijk niet meer dan paar seconden film op. En stop. Op naar de volgende scene.

 

Sneeuwschep

Het is druk op de set. Ongeveer 10 acteurs wachten op hun beurt. Daaromheen vliegen een man of dertig van de crew. Ook een speciale hondentrainer en een paardenverzorger. Met een grote sneeuwschep maakt hij schoon als zijn pupil de set bevuild heeft. Na een draaidag van tien uur staan er hopelijk een paar bruikbare minuten film op de band. ,,Film is wachten”, zegt acteur Horace Cohen in het voorbijlopen.

 

Vervolg

De nieuwe Kruimeltje-film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. Rick Engelkes produceert de film. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle en de regie is in handen van Diede in ’t Veld. Ergens eind deze maand staat de laatste draaidag gepland. Op 5 februari moet de film uitkomen.

De opnames voor Kruimeltje: Carla Laan (links) samen met Anita Breet in een scène. © FOTO HISSINK


«   »