Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Gaan de paasvuren door of niet? Kijk hier hoe het zit in jouw gemeente

Gepubliceerd op 17 april 2019 om 15:48

Update gemeente Raalte : Groen licht voor de vijf grote paasvuren in de gemeente Raalte

De vijf grote openbaar toegankelijke paasvuren in de gemeente Raalte mogen ontbrand worden. Voorwaarde is dat de organisatie aanvullende veiligheidsmaatregelen neemt.  De gemeente heeft alle overige stookontheffingen voor (paas)vuren ingetrokken. Dit besluit is door burgemeester Dadema genomen na overleg met de brandweer en Veiligheidsregio. Door de aanhoudende droogte is er een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Lees meer

 


Bekijk hier welke paasvuren er nog wel doorgaan - RTVOost

 


Gaan de paasvuren door of niet? 

Het is een spannende tijd voor liefhebbers van paasvuren.
Gaan ze door? Moeten ze kleiner? Gemeenten in de regio nemen wisselende besluiten. Tijd voor een overzicht.

De meeste ogen waren de afgelopen dagen gericht op de gemeente Rijssen-Holten, waar traditiegetrouw de strijd om het grootste paasvuur van Nederland plaats zou vinden. Zou vinden, want de gemeente besloot de wedstrijd af te gelasten. Paasbulten mogen er in afgeslankte vorm wel worden aangestoken.

Maar de knoop werd niet in iedere gemeente op dezelfde wijze doorgehakt. Zo is in onderstaande kaart te zien dat in meerdere gemeenten alle paasvuren zijn verboden (rood). Ook zijn er veel gemeenten die nog geen besluit kenbaar hebben gemaakt of waar überhaupt geen paasvuur wordt georganiseerd.

Tot nu toe is bekend dat in vier gemeenten de vuren in aangepaste vorm doorgaan. Dit zijn:

  • Rijssen-Holten: de wedstrijd gaat niet door. De paasvuren mogen in afgeslankte vorm worden aangestoken.
  • Raalte: de kleine vuren zijn afgelast. De vijf grote (Heeten, Heino (2x), Mariënheem en Luttenberg) mogen zeer waarschijnlijk wel doorgaan.
  • Bronckhorst: de kleine vuren zijn afgelast. Donderdag volgt een besluit over de grote.
  • Deventer: de vuren in Schalkhaar en Dortherhoek zijn afgelast. Over de vuren in Lettele en Loo wordt op het laatste moment een beslissing genomen.

Houdt hier de update in de gaten

Zie hier de actuele kaart 

 

 

Deze kaart wordt continu bijgewerkt. Heb je een aanvulling? Mail dan naar online@destentor.nl.Waarom worden paasvuren afgelast?

De paasvuren staan dit jaar onder druk vanwege de aanhoudende droogte. De brandweer vreest dat het vuur overslaat naar de natuur. In Overijssel en Gelderland is de zogenoemde Fase 2 van kracht. Tijdens deze fase is de brandweer extra alert op natuurbranden. Deze kunnen zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen.
Tijdens deze fase mag je, ondanks een – gemeentelijke of provinciale - vergunning, doorgaans niet meer stoken, bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden.

 


«   »