Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Streep door kleinere paasvuren gemeente Raalte

Gepubliceerd op 16 april 2019 om 17:36

Streep door kleinere paasvuren gemeente Raalte

In de gemeente Raalte worden komend weekend geen kleinere paasvuren afgestoken. De gemeente heeft alle stookontheffingen daarvoor ingetrokken. Of vijf grotere paasvuren doorgaan, wordt later deze week bekend.

Het besluit is door burgemeester Dadema genomen na overleg met de brandweer en Veiligheidsregio. Door de aanhoudende droogte is er een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand.

Er zijn vijf grote openbaar toegankelijke paasvuren in de gemeente Raalte.
Deze worden georganiseerd door CV Sallands Zotten (Heeten), ’t Giet Vedan (Heino), Buurtvereniging De Veldhoekers (Heino), Buurtwerkcommissie M’heem (Mariënheem) en Jeugdgroep AKSIE(Luttenberg). De gemeente en brandweer gaan woensdag met de organisatoren in gesprek over aanvullende veiligheidsmaatregelen. Per genoemd paasvuur wordt er gekeken of het door kan gaan en op welke manier.

Afweging
Vanwege de vele kleine paasvuren is het volgens de gemeente niet mogelijk om voor elk paasvuur maatwerkafspraken te maken. Om het risico beheersbaar te maken is het aantal paasvuren in overleg met de brandweer teruggebracht naar de vijf bovengenoemde openbaar toegankelijke paasvuren. Hierbij is het maatschappelijke belang meegewogen. Het definitieve besluit volgt later deze week.

Voor het ontbranden van het materiaal van de overige paasvuren wordt een nieuwe datum gezocht. De gemeente laat weten dat eigenaren er ten alle tijden ook voor kunnen kiezen om het opgespaarde hout af te voeren.

 


«   »