Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Gemeente Raalte in de race voor titel: Wandelgemeente van het Jaar

Gepubliceerd op 2 april 2019 om 17:12

Gemeente Raalte in de race voor titel: Wandelgemeente van het Jaar

De gemeente Raalte is in de race voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2019. Met 250 kilometer aan uniek wandelpad, verdeeld over de negen kernen, springt de gemeente Raalte er volgens de jury op een bijzondere manier uit. De andere genomineerden zijn de gemeenten Opsterland in Friesland en Valkenburg aan de Geul in Limburg.
Wethouder Jacques van Loevezijn is trots op de nominatie. "Het bevestigt wat we hier in de gemeente al weten, namelijk dat je hier heerlijk kunt wandelen. Naast de vele wandelroutes worden er ook veel wandelevenementen georganiseerd, zoals de Sallandse Wandel Vierdaagse. Wandelen is niet alleen gezond, het verbindt ook.”

 

Te voet
De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door 'TeVoet', de wandelkrant van Nederland. TeVoet heeft de wandelmogelijkheden van alle deelnemende gemeenten beoordeeld. Daaruit volgden de drie genomineerde gemeenten. Ze bleken stuk voor stuk extra vriendelijk voor wandelaars te zijn.

Bij de eindbeoordeling kijkt TeVoet naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Een verslaggever van TeVoet heeft een van de wandelroutes in de gemeente Raalte beoordeeld. Zijn beoordeling verschijnt in de eerstkomende editie van de wandelkrant.


Stemmen

Ook de mening van het publiek telt. Iedereen kan tot en met 17 mei 18.00 uur op zijn of haar favoriete wandelgemeente stemmen.

 


«   »