Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

SallandWonen laat 20 woningen bouwen uit fabriek

Gepubliceerd op 12 maart 2019 om 14:54

SallandWonen laat vanaf eind dit jaar 20 kant-en-klare woningen bouwen in Raalte, Heeten, Broekland en Olst. De zogenoemde prefab-woningen worden gemaakt in de fabriek van Slokker Innovate in Zeewolde en daarna op de bouwlocatie in elkaar gezet.


Het is de bedoeling dat het bouwbedrijf uit Zeewolde meer van dit type middelgrote huurwoningen gaat bouwen in Salland. Daarvoor tekenden beide partijen dinsdag een overeenkomst. Het bedrijf won de aanbesteding op basis van de meest gunstige prijs en kwaliteit. ,,Meerdere bedrijven hebben zich gemeld maar dit bleek het beste concept”, reageert Marijke Kool, directeur-bestuurder van woningcorporatie SallandWonen.

Hartkampschool
In Raalte gaat het om de locatie van de voormalige Hartkampschool in Raalte waar in eerste instantie acht woningen worden gebouwd. In de nieuwbouwwijken Zonnekamp in Olst, Veldegge in Heeten, Wijk 't Broeck in Broekland en komen er elk vier. Kool: ,,Zodra we meer bouwlocaties hebben gevonden gaan we meer van dit soort woningen bouwen. Het grote voordeel is dat we werken met hetzelfde ontwerp wat scheelt in de ontwikkelkosten.” De bouw van deze woningen gaat een stuk sneller dan traditionele bouw. ,,Daardoor zijn we minder afhankelijk van toch al schaars bouwpersoneel", weet Kool.

Jong en oud
Volgens SallandWonen is er veel vraag naar een- en tweepersoonshuishoudens. Daarom kiest de woningcorporatie voor dit concept middelgrote huurwoningen. ,,Het mooie is dat deze woningen geschikt zijn voor jong en oud.”

Eind van dit jaar begint de bouw waarna de eerste huurders vanaf begin 2020 hun nieuwe woning kunnen betrekken.

 

https://www.destentor.nl/salland/sallandwonen-laat-20-woningen-bouwen-uit-fabriek

«   »