Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Politie houdt man aan voor overval op bejaarde broers in Heeten

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 17:00

Politie houdt man aan voor overval op bejaarde broers in Heeten

HEETEN- De politie heeft vorige week een 29-jarige man opgepakt voor de woningoverval op twee bejaarde broers in Heeten. Bij de overval werden Frans (73) en Hein (87) urenlang opgesloten in een slaapkamer.

Tijdens het onderzoek bleek dat de man, samen met nog twee andere verdachten, een nieuwe overval aan het voorbereiden was en dat ze verdacht konden worden van verschillende diefstallen en een woninginbraak. Daarop werden de drie mannen door de politie aangehouden.

De politie doet verder onderzoek naar de 2e dader van de overval in Heeten. De twee andere verdachten, twee mannen van 26 jaar uit Doetinchem en de gemeente Montferland, worden dus niet verdacht van de woningoverval in Heeten.

 

Bron Salland Centraal


In de stentor
Dakloze (29) opgepakt voor overval op bejaarde broers in Heetentie doet verder onderzoek naar de 2e dader van de overval in Heeten. De twee andere verdachten, twee mannen van 26 jaar uit Doetinchem en de gemeente Montferland, worden dus niet verdacht van de woningoverval in Heeten.

Hein (87) en Frans (73) van Oldeniel werden op zaterdagavond 12 januari door twee mannen overvallen in hun woning bij het Overijssels kanaal tussen Heeten en Deventer. Beide bewoners werden onder bedreiging van een pistool opgesloten in een slaapkamer, waaruit zij na dertien uur door hun zus werden bevrijd. De twee daders waren met ongeveer 4.500 euro aan contant geld, een horloge en een aantal pakjes shag aan de haal gegaan.

Nieuwe overval
De politie kwam er tijdens het onderzoek achter dat de 29-jarige verdachte een nieuwe overval aan het voorbereiden was, samen met twee 26-jarige mannen. Het trio wordt verder verdacht van verschillende diefstallen en een woninginbraak. De politie heeft de drie mannen op 12 februari in het Noord-Brabantse Grave aangehouden. Beide 26-jarige handlangers worden niet verdacht van de overval in Heeten. De politie maakt daarvoor jacht op een andere verdachte, maar doet geen mededelingen over de stand van zaken in dat onderzoek.

Bron 


«   »