Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Dansen in Heeten ‘leuker dan een kroeg in Zwolle’

Gepubliceerd op 11 februari 2019 om 19:01

Eigenlijk wilde DJ Calvin Klein Overmeen zijn 5-jarig jubileum klein vieren in een kroeg. Het werd echter de sporthal. Nu kijkt de 22-jarige terug op een geslaagd feest waar honderden jongeren uit het dorp Heeten bij Raalte op af zijn gekomen.


'Dit is leuker dan een kroeg in Zwolle’
Klein Overmeen kijkt zaterdagavond vanaf de tribunes tevreden naar de dansende massa beneden. Het is de eerste keer dat in de sporthal in Heeten een dance event wordt gehouden. En het voelt goed. Heel goed. ,,Zeer enthousiaste reacties gehad! Goede motivatie voor volgend jaar'', laat hij een dag later weten.


Bestolen

Bijna vijfhonderd mensen kwamen zaterdag naar de sporthal. Daarmee is hij niet alleen uit de kosten, maar blijft er ook geld over voor de sporthal zelf. ,,Wij zijn afgelopen jaar twee keer bestolen'', vertelt Ceciel Ruiter, bestuurslid van Stichting Sporthal Heeten. Met de opbrengst van het Dance Event wil ze de lampen vervangen door ledlichten. ,,Dat is al langer een grote wens.''


Ons kent ons

Het ging de stichting echter niet om het geld. ,,We hadden al afgesproken dat we eens zo'n evenement naar de sporthal wilden halen'', zegt Ruiter. Dan konden ze hun speciaal gemaakte dekvloer ook weer eens gebruiken. Toen Klein Overmeen over zijn plannen vertelde aan zijn tante (en tevens sporthalbeheerder) Ria Kruiper, werd hij met open armen ontvangen.

Binnen no-time had hij vijftig vrijwilligers bij elkaar. ,,Ons kent ons'', lacht Ruiter. Ze is enthousiast over het feest. ,,Natuurlijk moeten we dit nog evalueren, maar onze intentie is om dit voort te zetten.''

In 2020 mogelijk weer een Heetens Dance Event dus.

 

Bron De Stentor


«   »