Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Sallandse dj viert jubileum met duizend man

Gepubliceerd op 24 januari 2019 om 13:41

Sporthal Heeten haalt het eerste Sallandse Dance Event in huis. Dankzij de jubilerende dj Calvin Klein Overmeen.


Als het aan Calvin Klein Overmeen ligt gaat het dak van de Heetense sporthal eraf op zaterdag 9 februari. De bekende Sallandse dj is nu vijf jaar actief. En dat wil hij vieren met een feestje. Dat nu al uit de hand dreigt te lopen. ,,Ik had een paar man in gedachten. Maar dat worden er waarschijnlijk duizend”, biecht de 22-jarige dj op.

Met zijn petje op zit Calvin samen met Rick Timmer in de kantine van sporthal Heeten. Timmer is één van de vrienden die vrijwillig aanbood te helpen met de organisatie van het grote Sallands Dance Event op zaterdag 9 februari. Naast hem zijn er tientallen vrijwilligers meer; ouders, verenigingen en kameraden die het event tot een succes moeten maken. Samen met de jubilerende en vier gastdj’s waaronder Johnny 500 en Q-Music Foute Uur.

Want het ‘kleine’ feestje dat Calvin voor zijn jubileum in gedachten had, ergens in een plaatselijk cafeetje, is op goed geluk verplaatst naar de sporthal. ,,Te ambitieus? Ik hoop het niet. Veel jongeren uit de regio houden wel van een feestje. En ik draai vrouwvriendelijke muziek. Dat is een speciale beat die de dames de dansvloer optrekt. Zoals Moombahton, een mengvorm van reggaeton en house. De mannen volgen vanzelf.”

Klein Overmeen, die onder de naam Headphone Players werkt, heeft genoeg ervaring in huis om dat te bevestigen. Allemaal opgedaan door vooral veel draaiuren te maken. Eerst thuis in het berghok, vervolgens op feestjes, festivals en feesttenten in de regio. Het berghok is inmiddels uitgebouwd tot een kleine studio. Met apparatuur waarvoor de Heetenaar vanaf zijn twaalfde jaar al spaarde. ,,Het begon met wat cd-spelers en een computer. Dan sta je wat te pingelen. Ik kon al snel een simpel geluidssetje van mijn neef overnemen. Toen werd ik gevraagd om op een feestje te draaien. Dit is echt een uit de hand gelopen hobby.”

Veel vrije tijd houdt de DJ sindsdien niet meer over. Terwijl zijn vrienden voetballen of uitgaan is Klein Overmeen alleen maar met muziek bezig. Veel luisteren naar andere dj’s zoals Dimitri Vegas en Like Mike. Twee gasten uit België die tot de top behoren. Nederland staat aan kop wat dj’s betreft, maar volgens Klein Overmeen zijn ze in buurland België net zo goed bezig. Daarnaast is de dj ieder weekend op pad voor een optreden. ,,Ik ga wel eens mee”, vertelt Rick. ,,Helpen opbouwen en afbreken. Welke tentfeesten hebben we wel niet gehad?!”

De jongens zijn de tel al lang geleden kwijt geraakt. Waar Calvin nog niet de tent op zijn kop heeft gezet is bij de Zwarte Cross. Een festival dat hoog op zijn lijst staat. ,,Dat lijkt me geweldig! Hoe goed je daarvoor moet zijn? Een goede DJ voelt aan wat het publiek wil. Erop inspelen. Houd je je continue vast aan je eigen stijl, dan doe je iets niet goed.” In sporthal Heeten zal het straks niet anders gaan wanneer de hal is omgebouwd tot een professioneel dance event met podium, speciale effecten en shotjesbar. Een echt topfeestje dus.

 

Bron de Stentor


«   »