Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Overvallen broers uit Heeten: slapen gaat weer redelijk

Gepubliceerd op 15 januari 2019 om 19:50

Het gaat naar omstandigheden goed met de overvallen Frans (73) en Hein (87) van Oldeniel uit Heeten. De broers werden zaterdagavond bruut beroofd en de hele nacht opgesloten in hun eigen slaapkamer. Inmiddels zijn de twee van de ergste schrik bekomen. Positieve reacties uit de buurt hebben hen goed gedaan. Zelfs burgemeester Martijn Dadema kwam ze dinsdag een hart onder de riem steken

Naar eigen zeggen slapen de broers weer redelijk goed. Maar de schrik zat er goed in. De twee zien er, ondanks dat ze zich groot proberen te houden, ontdaan uit. Praten over het voorval gaat niet van harte.

 

Glasscherven
Twee overvallers drongen zaterdagavond het huis binnen door een raam aan de zijkant van het huis. De glasscherven liggen er nog, het raam is afgetimmerd. De broers zijn van de oude stempel en hadden daarom relatief veel contant geld in huis. Mede omdat ze net een trekker hadden verkocht. In totaal is er zo'n 3500 euro buit gemaakt. Daarnaast namen de inbrekers nog een horloge en een aantal pakjes shag mee. Het hele huis werd overhoop gehaald terwijl de broers in de slaapkamer werden opgesloten.

 

Gelukkig kwam zus
Het was een geluk bij een ongeluk dat hun zus net die zondag op haar tweewekelijkse visite kwam. ,,Wie weet hoe lang ze er anders hadden gezeten", zegt ze.

,,Heel afschuwelijk", zegt Hein over het voorval. ,,Wie doet er nu zoiets? Dat doe je toch geen normaal mens aan?" Wat de oudere van de twee broers met de twee overvallers zou willen doen? Heel resoluut: ,,Kapot maken die lui!"

 

Steun
De broers kregen bemoedigende reacties uit de buurt, de buren stuurden een kaartje en een bos bloemen. En ook burgemeester Dadema kwam dinsdag zijn steun betuigen. ,,Een burgemeester is er in goede tijden, maar ook in moeilijke tijden", liet Dadema eerder aan deze krant weten. ,,Er zijn is het allerbelangrijkste." De broers kunnen dat wel waarderen. ,,En dan heb je ook nog een beetje aanspraak."

 

Verzekering
Maatregelen hebben Hein en Frans niet genomen na de overval. ,,Al het geld is toch al weg", zegt Frans cynisch. ,,Bovendien hou je het niet tegen." Mogelijk kunnen de broers nog iets verwachten van de verzekeraar die inmiddels is langs geweest om de schade op te nemen. ,,Afwachten wat dat wordt. Maar zoiets is niemand te gunnen."

De politie is inmiddels druk op zoek naar de verdachten. Vijf tips kwamen al binnen. ,,Het onderzoek loopt en meer willen we daar op dit moment in het belang van het onderzoek niet over zeggen. Wel doen we nog altijd een klemmende oproep aan getuigen. Mocht iemand kort voor of na de overval verdachte zaken in de omgeving hebben gezien: geef die aan ons door! Daarnaast: het kan ook nog zijn dat iemand bruikbare camerabeelden heeft waarvan wij nog niet weten. Ook die zouden we natuurlijk graag in bezit krijgen."

 

Bron de Stentor


«   »