Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Burgemeester Dadema bezoekt overvallen broers in Heeten

Gepubliceerd op 15 januari 2019 om 11:54

De Raalter burgemeester Martijn Dadema gaat vandaag op bezoek bij de broers Frans (73) en Hein (87) van Oldeniel uit Heeten. Ze werden zaterdag in hun huis aan de Zonnenbergen overvallen en zaten een nacht in een kamer opgesloten.

Dadema neemt wethouder Gerria Toeter mee. Het duo wil de broers een hart onder de riem steken. ,,Een burgemeester is er in goede tijden, maar ook in moeilijke tijden”, zegt Dadema. ,,Er zijn is het allerbelangrijkste. We gaan luisteren om te horen wat hun ervaringen zijn geweest.” Hij wil de broers hulp aanbieden, bijvoorbeeld van Slachtofferhulp.

 

Onder schot
Twee overvallers drongen zaterdagavond via een raam het huis binnen. Ze hielden de broers onder schot terwijl ze op zoek waren naar geld. Uiteindelijk gingen de overvallers er met 3500 euro vandoor. De zus van de broers heeft de mannen zondagochtend bevrijd.

‘Wat een laffe overval’, twitterde Dadema zondagmiddag al. ,,Ik wilde direct laten zien dat ze niet alleen staan. Dat de hele gemeenschap vindt het een laffe daad is.” Hij riep zijn volgers op om de politie te helpen met informatie.

 

Tips
Naar aanleiding van de getuigenoproep van de politie zijn vijf tips binnengekomen. De politie laat weten dat er nog uitgebreid onderzoek wordt gedaan, maar dat er nog niets te zeggen valt over verdachten.

 


«   »