Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Meester Willemsen leerde Heeten lezen, schrijven en sporten

Gepubliceerd op 12 december 2018 om 18:44

De helft van Heeten heeft bij hem in de klas gezeten, vrijwel alle inwoners van het dorp kennen hem van alle initiatieven die hij ondernam op het gebied van sport. Meester Sjef Willemsen overleed afgelopen zondag op de eerbiedwaardige leeftijd van 95 jaar.


Jozef Hendrikus Maria Willemsen, die werd geboren op 21 maart 1923 in Duiven, leerde de jeugd van Heeten als onderwijzer op de lagere school niet alleen lezen en schrijven. Voor hem was het ook een abc’tje om inwoners van het dorp tot sporten te bewegen.

 

Geestelijke vader
Willemsen was in de jaren zestig de geestelijke vader van een Sallandse pupillencompetitie, nog voordat de KNVB daarmee scoorde. Maar ook als gans het raderwerk stilstond vanwege vrieskou, hield hij de voetballers in beweging. Met een midwintercross of zaalhandbal. Wie letsel opliep, hoefde niet te wanhopen, want meester Willemsen zorgde er ook voor dat de plaatselijke EHBO draaide als een tierelier. Zelf speelde hij tot op hoge leeftijd verdienstelijk tennis.

Harry Oosterhuis, zelf oud-voorzitter van de afdeling voetbal, omschrijft hem als een zelfbewuste man, die wist wat hij wilde. ,,Hij heeft ook veel invloed op mijn leven gehad’’, verklaart Oosterhuis, die bevriend is met Henk, Willemsens oudste zoon. ,,Meester Willemsen overtuigde mijn vader ervan dat ik moest voetballen. Ik heb toen bedankt als lid van de scouting. En toen ik met pensioen ging, heeft hij mij leren bridgen.’’

 

Afscheid
Er is donderdag van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Sjef Willemsen (Heraver 11 in Heeten). Een herdenkingsdienst begint vrijdag om 10.00 uur in de plaatselijke parochiekerk. De crematieplechtigheid wordt in besloten kring gehouden.

 

Bron de Stentor


«   »