Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

13e Techniekdagen Onderwijs Salland!

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 om 16:35

Sallandse kinderen maken kennis met technologie en wetenschap

Sallandse kinderen maken kennis met technologie en wetenschap

Vrijdag 12 oktober van 18.00-21.00 uur | Zondag 14 oktober van 11.00-16.00 uur

 

Het doel van deze dagen is leerlingen (groep 6 tot en met 8 en eerste- en tweedejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Salland) op jonge leeftijd te interesseren voor de techniek, technologie en wetenschap en ze hiermee in aanraking te laten komen.


De  volgende bedrijven uit Raalte en Heeten hun deuren open: Nijland Cycling; Boerhof Projectinrichters; Loohuis Installatietechnieken; Disselhorst Totaal Installateur en Disselhorst Green; Melkveebedrijf Stroek en Kruitbos; Bouwbedrijf BKH; Mint interieur en Bepacom.

 

Het thema voor 2018 is: Techniek is overal.

Alle leerlingen zijn uitgedaagd om weer werkstukjes te maken. Deze worden tentoongesteld bij Boerhof Projectinrichters in Heeten en beoordeeld door een vakkundige jury. De mooiste en meest vindingrijke werkstukjes worden beloond met een prijs. De leerlingen kunnen tijdens de Techniekdagen bij Boerhof zien of ze een prijs hebben gewonnen.

 

De techniekdagen worden op vrijdag 12 oktober officieel geopend bij alle deelnemende bedrijven. De jeugdburgemeester van Raalte speelt hierbij de hoofdrol. Basisschoolleerlingen uit groep 6 tot en met 8 en de eerste- en tweedejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Salland hebben hiervoor een speciale uitnodiging ontvangen.

 

Lees meer op de website https://www.platformtechnieksalland.nl/techniekdagen


«   »