Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Björn (20) uit Heeten springt kanaal in op weg naar goud op Special Olympics

Gepubliceerd op 24 september 2018 om 09:30

Björn (20) uit Heeten springt kanaal in op weg naar goud op Special Olympics

Trots balt Björn Aarnink (20) zijn vuisten als hij het eindpunt van zijn zwemtocht bij de Ramelerbrug in Raalte heeft bereikt. Moe maar voldaan is hij, nadat hij vanaf de Veldkampsbrug in zijn woonplaats Heeten een zwemtocht van twee kilometer heeft voltooid. Gesponsord, zodat hij in maart kan meedoen aan de Special Olympics in Abu Dhabi.

 

Als een Olympische ster laat Aarnink zondagmorgen het publiek wachten dat bij de versierde Veldkampsbrug gereed staat om hem aan te moedigen, maar eenmaal gearriveerd gaat het snel. De spijkerbroek gaat uit, de badmuts op en even later ligt hij in zijn wetsuit in het Overijsselsch Kanaal. Het water is wel koud, zegt hij. ,,Maar dat is maar een minuutje, daarna ben ik wel opgewarmd.''

In het water krijgt hij gezelschap van teamgenoot Wessel uit Almelo en halverwege nog van Annemieke uit Emmeloord. ,,Alle drie openwaterzwemmers'', zegt coach Wendy Scholten. ,,Dit is goed voor de teambuilding'', zegt ze lachend.

 

Gouden medaille
Aarnink won vorig jaar nog een gouden medaille op de Special Olympics, het Olympische sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking dat toen in de Achterhoek werd gehouden. Een ervaring om nooit te vergeten, vond Aarnink, en dus wil hij volgend jaar maart opnieuw meedoen aan het toernooi dat dan in Abu Dhabi gehouden wordt, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Inspanningsbijdrage
Maar die deelname kost geld. Van iedere deelnemer verwacht de organisatie duizend euro, een zogeheten inspanningsbijdrage. Een deel daarvan bekostigt Aarnink met zijn krantenwijk, maar het resterende bedrag moet van sponsoring komen. Zijn zwemclub Hera’11/afdeling Savas uit Raalte bedacht verschillende acties om hem en zijn Raaltese teamgenoten Maud, Joanne en Meike te ondersteunen, zoals de verkoop van spullen tijdens de Wiehese Diekdagen en een nog te houden benefietdiner bij hotel-restaurant De Zwaan in Raalte op 29 november.

 

Flyers
De zwemtocht deze ochtend is speciaal voor Björn georganiseerd door zijn familie en werkgever, leer- en werkbedrijf De Enk in Lemelerveld. ,,We hebben 2.500 flyers laten drukken om aandacht te trekken voor het doel van Björn'', zegt Joop Holtmaat van De Enk. Afgelopen week druppelden al verschillende bedragen binnen, voornamelijk van dorpsgenoten. Met de verkoop van koffie, broodjes rookworst en een loterij wordt er extra geld verdiend. ,,Het is gelukt'', verklapt Björns moeder alvast, al moeten alle bedragen nog bij elkaar opgeteld worden. Björn is tevreden. Hij heeft zijn volgende doel alweer voor ogen. ,,Een gouden medaille, natuurlijk.''

 

Bron: De Stentor


«   »