Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

HeetenWoont heelt open wond in Dorpshart

Gepubliceerd op 15 september 2018 om 12:18

De stichting HeetenWoont biedt de oplossing voor het terrein in het dorpshart dat al tien jaar braak ligt. Er verrijzen vijf duurzame woningen op de hoek van de Dorpsstraat en de Holterweg. De eerst aardgasvrije van Heeten. Mits er regen die tijd tenminste vier zijn verkocht, begint aannemer Bongers uit Dalfsen in december aan de klus.


Na de sloop in 2008 van Chinees restaurant New City slikten de dorpsbewoners vooral teleurstellingen in hartje Heeten. Het ene na het andere plan verdween in de papierversnipperaar. De buren Herman en José Hunneman, bepleisterde de gapende wond met bloemen en planten. Maar het aanzicht bleef inwoners van Heeten al met al steken als een doorn in het oog.


Aanvankelijk was er een complex van acht appartementen en twee penthouses voor ouderen gepland op de plek waar eens de familie Geertman een bakkerij annex kruidenierswinkel dreef. Maar vanwege geringe belangstelling in het dorp werd De Barones voortijdig ten grave gedragen door Vastbeleg Nederland en Combi Deventer BV. Ook twee andere projecten kwamen niet verder dan de tekentafel.


Leefbaarheid

Het bestuur van HeetenWoont, dat de ontwikkelingen tien jaar met lede ogen volgende, zag daarop voor zichzelf een taak weggelegd. Want deze stichting stelt zich ten doel om leefbaarheid en uitstraling van Heeten te bevorderen. Onder meer door bij te dragen aan meer woongenot voor alle leeftijdsgroepen.


De twee geschakelde en drie vrijstaande woningen zijn speciaal bedoel voor inwoners die op een mooie, levendige en goed bereikbare plek in het dorpshart willen wonen. In de buurt van winkels en andere voorzieningen, bijvoorbeeld op het gebied van welzijn en zorg. Zo kunnen ouderen hier langer zelfstandig blijven wonen. Toekomstige bewoners mogen nog volop meedenken over de indeling.
HeetenWoont constateert dat zij met haar eerste bouwproject tevens een begin maakt aan het duurzaam herstel van het dorpscentrum.


De vijf te bouwen woningen sluiten volgens de stichting qua kwaliteit, kleurstelling en materiaalgebruik naadloos aan bij de naburige gebouwen als kerk en KulturhusTrefpunt.

Het ontwerp is van de plaatselijke architect Jan Regelink


Bron De Stentor

 


Nieuw in de verkoop! Nieuwbouwwoningen in Heeten

Afbeeldingen woningen - Hannink Makelaars - nieuwbouw- projecthoek dorpsstraat holterweg

 

Op de hoek van de Holterweg en de Dorpsstraat in Heeten worden vijf duurzame woningen gerealiseerd. Het gaat hierbij om 3 vrijstaande woningen en 2 geschakelde woningen.

De woningen worden gerealiseerd in het centrum van Heeten nabij alle voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn. Door samenwerking tussen lokale verenigingen en partijen kunt u hier met een gerust hart zelfstandig blijven wonen.

De woningen kunnen tegen een meerprijs levensloopbestendig worden opgeleverd. Dit betekent dat er een bad- en slaapkamer op de begane grond gerealiseerd wordt. Daarnaast is het ook mogelijk om in plaats van 3 slaapkamers op de verdieping, één slaapkamer en een werkkamer te realiseren.


«   »