Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Traditionele ATB ponyveldtoertocht

Gepubliceerd op 13 september 2018 om 10:30

Traditionele ATB ponyveldtoertocht tijdens Ponyweek in Heeten

Het eerste weekend van de Ponyweek in Heeten wordt in één adem gekoppeld aan de vele sport(ieve) activiteiten. De ATB ponyveldtoertocht Heeten op zondag 23 september neemt daarbij al jaren een belangrijke plaats in.
Tussen 09.00 uur en 10.00 uur is de inschrijving en kunnen deelnemers van start gaan. Iedere deelnemer krijgt bij de inschrijving een consumptiebon voor een gratis kop koffie/thee en een consumptiemunt om na afloop onder het genot van een drankje nog even na te praten.

 

De routes – 35 en 60 kilometer – gaan zoveel mogelijk over zandpaden, bospaden, single-track routes, landweggetjes door het schitterende Sallandse (herfst)landschap. Elk jaar weer een unieke route, waarbij onderdelen van het mountainbike Netwerk Salland een schitterende basis vormen. Daarnaast zijn er zeer fraaie uitstapjes over particulier terrein, waarvoor speciaal toestemming is gevraagd.

 

Afwisseling
Iedereen kan deelnemen aan de toertocht, de hoogteverschillen zijn gering. Behendigheid, stuurkunst en kracht kunnen wisselend worden ingezet, terwijl men op stukjes verharde wegen freewheelend weer even op adem kan komen. Sportiviteit, kwaliteit én gezelligheid zijn de ingrediënten die deze toertocht grote regionale bekendheid hebben gegeven.

Onderweg staan op beide routes verzorgingsposten om iedereen te voorzien van een hapje en drankje. WRbikes uit Haarle is aanwezig om kleine technische mankementen te verhelpen. Inschrijven kan tussen 9.00 en 10.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein in Heeten. De inschrijfkosten bedragen vijf euro per persoon. Deelname aan de toertocht is voor eigen risico. Kinderen tot en metgroep 8 van de basisschool - onder begeleiding – kunnen gratis deelname deelnemen. Het dragen van een fietshelm is verplicht, Scan & Go is beschikbaar.

 

Onderhoud
Tijdens deze editie is er ook aandacht voor onderhoud van de routes. "Willen wij in de toekomst ook gebruik kunnen maken van de single-track routes, dan is periodiek onderhoud een must", laat de organisatie weten. De voltallige commissie van de ATB ponyveldtoertocht heeft hiervoor haar medewerking toegezegd. Er is behoefte aan extra vrijwilligers. Nadere info is beschikbaar in de ponytent en via www.atbheeten.nl.

 

Bron Salland Centraal


«   »