Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Dagbesteding Stevenserf in weekend open

Gepubliceerd op 5 september 2018 om 09:04

Dagbesteding Stevenserf nu ook in weekend geopend

Sinds zaterdag 1 september kunnen senioren uit Salland ook op de zaterdagen deelnemen aan de dagbesteding van ZGR Stevenserf in Heeten. Stevenserf is de eerste ZGR-locatie die deze mogelijkheid biedt. Dit na verzoeken hierom van mantelzorgers. Senioren blijven immers steeds langer thuis wonen, waardoor de zorg thuis zwaarder wordt. Daarbij komt dat het aantal dementiegevallen in de regio sterk stijgt.

 

De dagbestedingslocatie in Heeten richt zich speciaal op senioren met geheugenproblemen. Structuur en herkenning zijn voor deze doelgroep ontzettend belangrijk, vertelt locatiemanager Cootje Fiks. "Mensen met dementie zijn in sterke mate afhankelijk van hun omgeving en raken gedesoriënteerd wanneer zij hun omgeving niet herkennen. Een dagbesteding biedt hun een herkenbare en vertrouwde omgeving met structuur waar ze tot rust kunnen komen."

 

"Die structuur werd voorheen door de tussenkomende weekenden doorbroken. En daarmee bereik je eigenlijk een omgekeerd effect. Vaak zien we dat onze cliënten in de weekenden en avonduren onrustig worden, omdat ze uit hun vertrouwde omgeving en routine worden gehaald. Dit is weer extra belastend voor de mantelzorger die vaak al veel op zijn of haar bordje heeft liggen. En dat terwijl dagbesteding bedoeld is om zowel cliënt als mantelzorger ondersteuning te bieden."

 

Mocht de extra openstelling in Heeten een succes blijken, volgen ook andere ZGR dagbestedingslocaties. "Er zijn zelfs al plannen om de dagbesteding ook op zondag en in de avonduren open te stellen, mocht hier vraag naar zijn." Voor meer informatie bel naar Klantkompas: 0572-744050.

 


«   »