Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Minitriatlon Heeten

Gepubliceerd op 29 augustus 2018 om 11:59

De organisatie van de minitriatlon. Op de foto ontbreekt Aafke Tepperik

 

Al decennia lang heeft Heeten de eigen midwintercross die (inmiddels) valt onder het Sallands Cross Circuit. Ook de belangstelling voor de jaarlijkse Ekiden-estafetteloop, de start van het de Ponyweek, neemt gestaag toe. Daarbij komt nu op zaterdag 1 september ook een minitriatlon. En ook dit sportevenement zal naar verloop van tijd ongetwijfeld een succes worden. Althans, dat denken Ria Kruiper, Michel Alferink en Aafke Tepperik van Heeten in Beweging en Iwan Sibelt en Anouk Overmars van Stichting Zwembad ‘de Oase’.

 

Aan de primeur kan iedereen die een helm en een fiets heeft, waarmee je over onverharde wegen kunt gaan, meedoen. De limiet is dertig deelnemers. De afstanden die overbrugd moeten worden, zijn 300 meter zwemmen, negen kilometer fietsen en drie kilometer hardlopen.

 

Het stichtingsbestuur van het zwembad en Heeten in Beweging hebben de handen in elkaar geslagen om er een mooi spektakel van te maken. Het vijftal is positief. “Vanuit Heeten in Beweging willen we meer aanbieden dan alleen een ruimte in de sporthal om te kunnen sporten en te fitnessen”, zegt woordvoerster Ria Kruiper. “En ons kwam ter ore dat het bestuur van het zwembad naar mogelijkheden zocht om het zwembad ook op andere manieren te gebruiken. Een triatlon is dan zeker een goede invulling.”

 

Laagdrempelig
Het organisatieteam dat al geruime tijd druk in de weer is met de voorbereidingen legt de lat tijdens de eerste editie sportief niet al te hoog. Kruiper: “We beginnen klein en rustig, houden de drempel vooralsnog laag wat betreft de afstanden die de deelnemers moeten overbruggen. We willen dat de organisatie goed staat en daarop voortborduren. Als de reacties positief zijn, willen we er namelijk een jaarlijks terugkerend spektakel van maken met mogelijk meer verschillende afstanden. We zetten in op groei.”

 

Het idee om een triatlon te houden, kwam uit de hoek van sporters die al vaker aan triatlons hebben meegedaan. Kruiper: “Binnen Heeten in Beweging hebben we enkele personen die ervaring hebben en zo kwam het balletje aan het rollen. Heeten beschikt over een prachtige onoverdekte zwemaccommodatie en rondom het dorp liggen prachtige wandel- en fietspaden, waar deelnemers goed uit de voeten kunnen.”

 

Training
Om goed beslagen ten ijs te komen, is een groepje onervaren deelnemers in spé al in training geweest. In het openlucht zwembad kon men baantjes trekken en in de groepslesruimte van Heeten in Beweging Heeten in Beweging waren er allerlei conditieoefeningen. Kruiper: “Noem deze trainingssessie maar een stukje service van onze kant. We moeten het ook een beetje aantrekkelijk maken. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar het is en blijft een wedstrijd. Daarom hebben we voor de drie besten kleine prijzen.”

 

Het terrein rondom het zwembad op het sportpark van SV Heeten aan de Dorpsstraat is zaterdag de locatie waar het evenement is gecentreerd. Voor de kijkers, de organisatie hoopt op veel publiek, wordt daar extra ruimte gecreëerd zodanig dat men goed zicht heeft op het sportgebeuren. De deelnemers beginnen om 10.00 uur met zwemmen.

 

Bron Salland Centraal


«   »