Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Lantaarnpalen Heeten

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 om 10:49

Lantaarnpalen Heeten

Lantaarnpalen zullen weer schijnen in Heeten, maar hoe lang?

Ouderen en vrouwen wagen zich al ruim drie weken 's avonds niet meer buiten de deur in de omgeving van de Uilenbroekstraat in Heeten. Daar branden sinds 4 augustus de meeste lantaarnpalen niet meer.


Dick van Tolie, die woont in de Uilenbroekstraat, meldt dat hij meteen via een app alarm heeft geslagen bij de gemeente, die de klacht volgens het protocol doorstuurt naar Enexis. De netbeheerder heeft hem volgens woordvoerder Loek de Lange op 9 augustus ontvangen.

 

Monteur

,,We hebben hier in de straat overdag bezoek gehad van een monteur die de lampen weer aan heeft gekregen'', meldt Van Tolie. ,,Maar 's avonds was het buiten alweer pikkedonker. Er branden nog maar twee lantaarnpalen, de rest blijft uit. Onze buurvrouw moet een zaklamp gebruiken als ze de hond uitlaat. Al wekenlang stuur ik appjes over de lantaarnpalen, maar er gebeurt niets mee. Veel ouderen durven hier 's avonds de straat niet meer op, omdat ze zich niet veilig voelen. En dat geldt ook voor veel vrouwen.''

Loek de Lange heeft goed en slecht nieuws voor Van Tolie en diens lotgenoten. Het goede nieuws is dat een monteur op deze maandag 27 augustus opnieuw een bezoek heeft gebracht aan de Uilenbroekstraat. De uitgerukte technicus heeft daar een zekering vervangen en wederom het licht gezien. Het slechte nieuws is dat de lampen naar verwachting opnieuw slechts tijdelijk zullen branden.

 

Sluimerende storing

,,We hebben hier te maken met een sluimerende storing'', verklaart De Lange. ,,Er zit ergens een kink in de kabel die kortsluiting veroorzaakt. Daardoor gaat het licht uit. Voor een definitieve oplossing moeten we de kabel doormeten. We hebben de meetwagen besteld, maar het is nog niet bekend wanneer deze in Heeten komt. Storingen in huis hebben bij ons een hogere prioriteit dan de openbare verlichting.

 


«   »