Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

NIEUWSBERICHT MEDISCH CENTRUM HEETEN

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 09:10

GRIEP- EN PNEUMOKOKKENVACCINATIE
17 november staat de jaarlijkse griepvaccinatie gepland. Indien u in aanmerking komt voor de griepvaccinatie ontvangt u hiervoor een oproep. Mensen van 69 tot en met 73 jaar (geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952) ontvangen een uitnodiging voor een pneumokokkenprik.

 

HET LAATSTE CORONA NIEUWS
Bescherming na vaccinatie. Steeds meer Nederlanders zijn tenminste 1 keer gevaccineerd. Voor iedereen geldt: u bent pas 2 weken ná de tweede vaccinatie goed beschermd. Maar let op: ook twee vaccinaties geven geen 100% bescherming (van welk merk dan ook). En ook al wordt u zelf niet ziek, u kunt het virus toch doorgeven als u gevaccineerd bent.
Blijf voorzichtig!
Het is dus heel belangrijk dat we ons aan de basisregels blijven houden:

  • was vaak uw handen
  • blijf thuis en laat u testen als u klachten heeft die op Corona kunnen wijzen, óok als u twee keer gevaccineerd bent
  • nies en hoest in uw elleboog

Afspraak
Wilt u een afspraak bij de huisarts maken, maar u heeft klachten die op Corona kunnen wijzen? Laat u dan eerst testen bij de GGD.

Mondkapje
Op het gewone spreekuur hoeft u geen mondkapje te dragen. Wij dragen wél een mondkapje als we geen 1,5 meter afstand tot u kunnen houden.

Digitaal delen van uw medische gegevens Deventer Ziekenhuis
U heeft bij het Deventer Ziekenhuis een digitaal medische dossier. Uw huisarts heeft via een beveiligde webportaal inzage in onderdelen
van uw medisch dossier, tenzij u daartegen bezwaar heeft gemaakt. Volgens de laatste wet- en regelgeving mag uw huisarts en andere
zorgverleners buiten het Deventer Ziekenhuis, uw medische gegevens alleen inzien met uw toestemming. Eind 2021 wordt er alleen inzage gegeven als u daarvoor toestemming heeft gegeven.

Waarom toestemming geven?
Voor uw huisarts en andere zorgverleners buiten het Deventer Ziekenhuis is het belangrijk dat ze in uw medisch dossier kunnen kijken. Dan kunnen ze u beter behandelen. Soms komt u bij een onbekende zorgverlener buiten Het Deventer Ziekenhuis. Bijvoorbeeld bij een andere huisarts op de huisartsenpost. Met de juiste informatie over u, kunnen zij de juiste zorg geven: snel, goed en veilig. Ook ’s avonds en in het weekend.

Hoe geef ik toestemming?
Vindt u het belangrijk dat uw huisarts deze gegevens kan inzien? Geef dan toestemming om uw medische gegevens uit te wisselen. Dat
kan online via www.dz.nl/mijndz

Mijn Gezondheid.net
Regel uw zorg wanneer het u uitkomt met MijnGezondheid! Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen
of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?
Voor meer informatie kijk op www.mijngezondheid.net


«   »