Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Koning en koningin een dagje ondergedompeld in trotse regio: ‘Je ziet dat Salland echt leeft’

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 10:19

Stralende Sallanders op een stralende dag met koning Willem-Alexander en koningin Máxima als stralend middelpunt. Na een bezoek aan Deventer kreeg het koninklijk paar vanmiddag in Heeten en Olst een kijkje in de ziel van Salland. Het thema: samenwerking. Overal waar de koning en koningin ontvangen werden, werd de Sallandse samenwerkingszin geprezen.

Na het bezoek aan het Havenkwartier en de Auping-fabriek in Deventer trok de koninklijke stoet richting Heeten. Hoewel het programma van het streekbezoek in nevelen gehuld was, had een groot deel van het Sallandse dorp haarfijn in de smiezen wat er te gebeuren stond. Rijen dik werd het koninklijk paar opgewacht bij het dorpshuis.

 

Daar ontvingen Raalter burgemeester Martijn Dadema en de Heetense Giny Hoogeslag de koning en koningin om ze te vertellen over de dorpsbegroting van Heeten. Vervolgens werden Willem-Alexander en Máxima in twee aparte ruimtes gezet, om met een afvaardiging vanuit Heeten en de Raalter politiek verder te praten over dit onderwerp. Het koninklijk paar toonde interesse in de positieve, maar ook de negatieve aspecten. ,,Hoe houd je iedereen betrokken voor de lange termijn?’’ wilde Máxima graag weten.


«   »