Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Supermarkten roepen opnieuw op: Kom alleen boodschappen doen en houdt afstand van elkaar

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 19:50

Supermarkten roepen opnieuw op: Kom alleen boodschappen doen en houdt afstand van elkaar

LandelijkIn de strijd tegen het Coronavirus heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) verschillende maatregelen genomen om supermarktmedewerkers en de consumenten op de winkelvloer extra te beschermen.

  • Om verspreiding van het virus tegen te gaan is het belangrijk dat het winkelend publiek voldoende afstand van elkaar houdt. Het CBL houdt hiervoor 1,5 meter aan.
  • Om hand-op-hand contact zo veel als mogelijk te vermijden, vraagt CBL consumenten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen.
  • Het CBL roept consumenten op om alleen boodschappen te doen, zodat het aantal mensen in de supermarkten beperkt blijft.
  • Hygiëne is altijd heel belangrijk. Medewerkers zijn zich hier zeer bewust van en nemen nu extra maatregelen zoals het vaak en goed handen wassen.

Bron 112-ov.nl


Oproep minister: ‘Er is voedsel genoeg! Laat wat over in de schappen voor anderen’

Minister Carola Schouten van Landbouw roept Nederlanders op om niet te hamsteren. Volgens haar zijn de voedselvoorraden in Nederland groot genoeg en is het niet nodig om de supermarktschappen leeg te kopen, zoals nu wel gebeurt.

,,Hamsteren is écht niet nodig’’, zegt Schouten ,,Wij staan in nauw contact met de supermarkten. Er is echt genoeg voedsel aanwezig in Nederland. Er wordt ook steeds aangeleverd. U kunt dus gewoon de normale boodschappen doen, en misschien is het ook wel goed om wat over te laten in de schappen voor anderen.’’

Dat de supermarktschappen her en der toch leeg raken, komt omdat veel Nederlanders wél zijn gaan hamsteren. Zo wordt op veel plekken houdbaar eten ingeslagen, zoals pasta, soep en groenten in blik. ,,We zien nu eigenlijk een soort Kerstdrukte, er is een boodschappenpiek’’, zegt Schouten. ,,Daardoor is het logistiek soms lastig om alles op tijd op de goede plek te krijgen. Maar dat betekent niet dat er tekorten zijn. Er is geen enkele noodzaak om te hamsteren.’’

 


«   »