Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Energie besparen en zelf opwekken is interessanter dan ooit

Gepubliceerd op 5 maart 2019 om 11:16

Vraag daarom een gratis energiescan aan!

Energie wordt duurder dus gaat de energierekening omhoog. Maar achter die ‘dus’ kun je net zo goed ‘dus ga ik energie besparen’ of ‘dus ga ik zelf energie opwekken’. Dan wordt energie die je koopt wel duurder, maar omdat je minder koopt is er een gerede kans dat de energierekening naar beneden gaat.

 

Om particuliere woningeigenaren te ondersteunen energie te besparen en zelf op te wekken, biedt Raalte gratis energiescans aan. Die worden uitgevoerd door Energieloket Salland die daar onafhankelijke energievakmannen voor inzet.
Het is een manier om je op weg te helpen duurzame stappen te nemen die de energierekening omlaag brengen, je huis meer waarde geven én het wooncomfort verhogen.


Ja, maar…

Ja, maar ik heb geen geld voor isolatie en zonnepanelen.
Ja, maar ik heb een ongunstig dak.
Ja, maar alleen rijkere mensen kunnen zich dat veroorloven.
Ja, maar ik doe nu nog niks want straks wordt het allemaal weer anders…


Het is allemaal veel bereikbaarder dan je denkt. En nee, niet in iedere situatie is er een oplossing. Maar heel vaak wel.


Je moet zelf wat voorwerk doen, waarna de energievakman goed voorbereid op bezoek komt. Hij neemt in zijn advies ook nadrukkelijk jouw wensen mee. Dat koppelen ze aan de staat van de woning en de mogelijkheden voor bezuinigen en opwekken.


Met de buurt
Je kunt het ook met de buurt aanpakken. Je kunt taken dan verdelen (een werkgroepje voor de spouwmuur, een voor de zonnepanelen, dat soort dingen) en vaak kun je gunstiger offertes krijgen als je met meer mensen een klus laat doen.


Een scan aanvragen? Dat kan via energieloketsalland@gmail.com of 06-82119122

 

Volg ook www.duurzaaminsalland.nl met voortdurend informatie over de duurzame wereld in Salland.


«   »