Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Onderzoek sport & beweeg wensen & knelpunten mensen met een beperking

Gepubliceerd op 22 november 2018 om 13:15

Participatie

Iedereen moet overal aan mee kunnen doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mensen met een beperking zitten er soms nogal wat haken en ogen aan. Iedereen Actief start in de regio IJsselland (gemeenten Kampen, Raalte, Staphorst, en Zwolle), een onderzoek naar de sport en beweegwensen en knelpunten van mensen met een beperking. De vragenlijst is bedoeld voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke, verstandelijke, visuele of auditieve beperking, een chronische aandoening, stoornis in het autistisch spectrum en/of ADHD.

 

Voor mensen met een beperking is het (nog) lang niet altijd vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden. Zo is het aanbod in de buurt niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken, er is geen vervoer, of kennis ontbreekt bij kader/sportaanbieders. Iedereen Actief! kan bij voldoende animo nieuw aanbod opstarten in samenwerking met sportaanbieders, maar daarnaast ook in samenwerking met de gemeenten kijken naar oplossingen voor ervaren knelpunten.

Door op onderstaande afbeelding te klikken, komt u bij het onderzoek terecht. Het invullen van de vragenlijst kan tot 1 december. 

Downloaden Poster_Onderzoek_Iedereen actief

«   »