Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Buurtbus Salland zoekt nieuwe mensen

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 om 12:45

Buurtbus Salland

.

Vrijwilligerswerk met mensen en vervoer door prachtig landelijk gebied

Buurtbusvereniging Salland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Houdt u van mensen? Autorijden geen bezwaar? Vindt u het belangrijk dat het landelijk gebied ook bereikbaar blijft? Heeft u wat vrije tijd over? Dan is het vrijwilligerswerk bij Buurtbus Salland misschien iets voor u.

 

Heeten-Deventer en Olst-Heeten-Raalte

Buurtbusvereniging Salland rijdt momenteel met 55 chauffeurs twee lijnen, namelijk tussen Olst-Heeten-Raalte en tussen Heeten Deventer. Er wordt zes dagen in de week gereden, volgens een vaste route en een vaste dienstregeling. De buurtbus is een bus voor 8 personen die door Syntus beschikbaar wordt gesteld en die gereden kan worden door mensen met een rijbewijs B. Bij het opstellen van het rooster wordt er rekening gehouden met de beschikbaarheid van alle vrijwilligers. U kunt dus zelf aangeven hoe vaak en wanneer u op de Buurtbus wil rijden. Op dit moment zijn wij op zoek naar chauffeurs voor beide lijnen.

Wat is er leuk aan rijden voor een Buurtbus?

Uit ervaring weten wij dat veel mensen het vrijwilligerswerk bij een Buurtbus als zeer plezierig ervaren. Je bent lid van een Buurtbusvereniging (met alle gezellige uitjes, etentjes, etc. die daarbij horen), je komt onder de mensen, hebt veelal ook dezelfde mensen in de bus waardoor er vaak leuke contacten ontstaan en rijdt met een mooie bus door een prachtige landelijke omgeving. Het team vrijwilligers is veelal een hecht team dat elkaar kent en diensten van elkaar wil overnemen, wanneer iemand om wat voor een reden dan ook een keer niet kan. Het werk geeft voldoening, waardering en de vrijheid om gerust op vakantie te gaan zonder dat dat een probleem oplevert. Kortom: leuk vrijwilligerswerk!

Interesse?

Bent u niet ouder dan 75 jaar en in het bezit van een rijbewijs B en heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij de nieuwe Buurtbus?
Meld u aan via: info@buurtbussalland.nl
Voor meer informatie kunt u ook bellen met Karin Köster: 06 36157855 of Willy Tijs 0572-381828

 


«   »