Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Stand van zaken vliegveld Lelystad - 5 september 2018

Gepubliceerd op 5 september 2018 om 19:10

.

Ontwikkeling Lelystad Airport - Stand van zaken

 

Plaatselijk Belang Heeten heeft zich gecommitteerd aan de Stichting Hoogoverijssel. Van Hoogoverijssel ontvingen wij onderstaand bericht met 2 belangrijke linken met meer informatie en het verzoek om dit te delen. Wil je meer weten over de lage aanvliegroutes van en naar het vliegveld Lelystad maar ook over geluidsoverlast, milieuschade, gevaar van vogels ect. dan adviseer ik je deze te bekijken. Ga er wel even voor zitten.

Beste Plaatselijke Belangen,

De zomer is bijna weer voorbij. Er lijkt misschien even radiostilte geweest te zijn maar dat lijkt alleen maar zo. De stichting Hoogoverijssel heeft wederom niet stilgezeten. In juni is de film ‘Lelystad in nevelen gehuld’ in première gegaan. Daaraan voorafgaand heeft oud-minister en vooraanstaand D66 coryfee Jan Terlouw een boeiend betoog gehouden over de noodzaak het vliegverkeer in te dammen. Van zowel de film als het betoog van Jan Terlouw stuur ik jullie een link.

Verder kan ik melden dat de rechtszaak in vergevorderd stadium is voorbereid. Daarnaast is vanuit de stichting een brief gegaan naar de vliegmaatschappijen die mogelijk vanaf Lelystad gaan vliegen. Zij worden in die brief gewezen op de verantwoordelijkheid die zij nemen voor de schade die ondervonden zal worden door bedrijven onder de vliegroutes.

Desalniettemin hopen we op de politiek, dat die zich blijft inzetten voor de leefbaarheid en de recreatieve sector onder de vliegroutes en dat zij vasthouden aan de klimaateis. Dus de acties vanuit de stichting zijn ook gericht op het informeren en betrekken van politici.

De film ‘Lelystad in nevelen gehuld’

Toespraak Jan Terlouw

Nieuws over en voor HEETEN.


«   »