Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Afsluiting N332 Holten - Raalte

Gepubliceerd op 1 juni 2017 om 16:46


N332 Tijdelijk afgesloten

Planning

De provincie werkt op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen in Overijssel en voert onderhoudswerkzaamheden uit. Eén van deze wegen is de provinciale weg N332, gedeelte Holten-Raalte in de gemeenten Rijssen-Holten en Raalte.
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de hoofdrijbaan van de N332 afgesloten in drie fases:

 • N332 Holten-Nieuw Heeten (Raalterweg): dicht van 19 juni t/m 9 juli;
 • N332 Nieuw Heeten-Heeten (Holterweg): dicht van 10 t/m 16 juli;
 • N332 Heeten-Raalte (Heetenseweg): dicht van 17 juli t/m 4 augustus en van 28 augustus tot en met 1 september.
  De exacte datum van uitvoering is afhankelijk van de weersomstandigheden. Kijk voor informatie ook op www.bereikbaar.overijssel.nl 

   

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de N332 Holten-Raalte bestaan uit:

 • Het vervangen van asfalt en opnieuw aanbrengen van markeringen op de hoofdrijbaan tussen Holten (aansluiting N344) en Nieuw Heeten en tussen Heeten en Raalte.
 • Het repareren van asfalt in de hoofdrijbaan tussen Nieuw Heeten en Heeten.
 • Het repareren van asfalt in het fietspad tussen Heeten en Raalte. Ook wordt het fietspad bij de kruising met de Oosterenkweg (begraafplaats Pleegste) opgehoogd. Hierdoor sluit deze beter aan op de hoofdrijbaan.
 • Het aanbrengen van glasbollen (reflectoren) in de as van de hoofdrijbaan.

 

N332 Raalte – Heeten (Heetenseweg)

Op de N332 Raalte - Heeten gaat de provincie Overijssel groot onderhoud uitvoeren aan de hoofdrijbaan vanaf de rotonde Nieuwe Deventerweg/Heetenseweg/Overkampsweg tot en met de rotonde Rondweg Heeten/Dorpstraat/Schoonhetensweg. Dit betreft het vervangen van asfaltlagen. En de markeringen worden opnieuw aangebracht.
Op het fietspad N332 tussen Raalte - Heeten zijn reparatievakken in het asfalt en wordt het fietspad bij de kruising met de Oosterenkweg opgehoogd zodat deze beter aansluit op de hoofdrijbaan.
De rotonde Nieuwe Deventerweg/Heetenseweg/Overkampsweg blijft toegankelijk, echter kan verkeer dan niet via de N332 richting Heeten.


N332 Heeten - Nieuw Heeten (Holterweg)

Tussen Heeten en Nieuw Heeten voert de provincie Overijssel groot onderhoud uit aan de rotonde Holterweg/Rondweg Heeten en op de rest van het traject zijn er reparatievakken in het asfalt.
De rotonde Holterweg/Okkenbroekstraat in Nieuw Heeten blijft toegankelijk, echter kan verkeer dan niet richting Heeten.


N332 Nieuw Heeten – Holten (Raalterweg)

Op de N332 Nieuw Heeten - Holten gaat de provincie Overijsel groot onderhoud uitvoeren aan de hoofdrijbaan. Dit betreft het vervangen van asfaltlagen. En de markeringen worden opnieuw aangebracht.
De naastgelegen parallelweg zijn we genoodzaakt om ook af te sluiten, dit om te voorkomen dat doorgaand verkeer deze als sluiproute gaat gebruiken. De parallelweg is niet geschikt voor deze hoeveelheid verkeer.
Aanwonenden en aanliggende bedrijven blijven toegang houden tot de afgesloten parallelweg. Tijdens de afsluiting zetten wij verkeersregelaars in. De verkeersregelaars worden door de aannemer geïnstrueerd wie zij wel of niet mogen toe laten tot de afgesloten parallelweg. De aannemer neemt hier van te voren nog met contact over op met de aanwonenden en aanliggende bedrijven, zodat de verkeersregelaars op de juiste wijze worden geïnstrueerd.
De rotonde Holterweg/Okkenbroekstraat in Nieuw Heeten blijft toegankelijk, echter kan verkeer dan niet richting Holten.

 

Omleiding en bereikbaarheid

De omleidingsroute gaat over de N348, A1, N332 en visa versa. Deze wordt met borden aangegeven.
Doordat de werkzaamheden in drie fases worden uitgevoerd, blijven aanwonenden en aangrenzende bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar. De aannemer maakt hierover met hen afspraken voor de start van de werkzaamheden in de betreffende fase.
Tijdens de afsluiting van de hoofdrijbaan tussen Holten en Nieuw Heeten wordt ook de naastgelegen parallelweg afgesloten om sluipverkeer te voorkomen. De afgesloten parallelweg blijft wel toegankelijk voor (brom)fietsers, aanwonenden en aanliggende bedrijven.


Buslijn Syntus (Heeten-Raalte)

Tijdens de afsluiting van de N332 tussen Heeten en Raalte rijdt Syntus een andere route.
Binnenkort komt hierover meer informatie op: www.syntusoverijssel.nl.

 

Op 13 juni was er een inloopbijeenkomst Nieuw Heeten

Afsluiting N332 Holten-Raalte 19 juni tot en met 4 augustus en 28 augustus tot en met 1 september

De provincie Overijssel organiseert op dinsdag 13 juni een inloopavond over de werkzaamheden aan de provinciale weg N332 Holten-Raalte. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur de inloopavond bezoeken in de Partyboerderij Sallandshoeve, Holterweg 85a in Nieuw Heeten. Medewerkers van de provincie Overijssel, de gemeenten Raalte en Rijssen-Holten en de aannemer zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, planning en omleidingen en om vragen te beantwoorden.

 

Plaatselijk Belang Heeten

Nieuws

 


«   »