Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Heetenaren mogen zich uitspreken over ‘eigen’ begroting

Gepubliceerd op 1 april 2019 om 11:07

Om meer inwoners te betrekken bij hoe Heeten Begroot er uit komt te zien, kunnen burgers een online enquête invullen. De uitslag van de enquête en gesprekken met inwoners, ambtenaren en raadsleden worden op maandag 17 juni gepresenteerd bij zwembad de Oase.


Met de vragenlijst wordt onderzocht in hoeverre Heetenaren het belangrijk vinden om inspraak te hebben in beslissingen die over de leefomgeving worden gemaakt en over welke onderwerpen, bijvoorbeeld onderwijs, veiligheid, sport of ouderenzorg, ze graag inspraak willen.

 

Proefperiode
Het burgerinitiatief draait nu een half jaar. Tijdens de proefperiode is gekeken naar hoe het concept van de burgerbegroting het beste passend gemaakt kan worden en welke onderwerpen belangrijk zijn voor het dorp. Heeten is de eerste gemeenschap in Overijssel die de burgerbegroting in de praktijk brengt.

In Breda wordt nu twee jaar met het concept gewerkt. Door burgerbegroting krijgen inwoners, jong en oud, meer invloed en betrokkenheid in eigen leefomgeving, een breder inzicht in hoe besluitvorming werkt en waar en hoe overheidsgeld wordt besteed.

Klik hier voor de online enquête voor Heetenaren (open in april en mei)

 

Heeten Begroot

 

 


«   »