Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Inwoners krijgen het voor zeggen

Gepubliceerd op 19 augustus 2018 om 16:45

Inwoners krijgen het voor zeggen

Inwoners die zelf kiezen waar het gemeentelijk geld voor Heeten aan wordt besteed. De kogel is nog niet door de kerk, maar het initiatief voor een vorm van zelfbestuur in het dorp is geboren. Op zaterdag 13 oktober draait Heeten proef. De bijeenkomst in het kulturhus Trefpunt begint om 15.00 uur.

Niet-raadsleden die uitmaken of het onderhoud van het dorpsplein wel een tandje minder kan. Of gemeentelijk geld voor het openbaar groen naar het vormen van een huiswerkklas moet. Nee, inwoners van Heeten die met elkaar in conclaaf gaan, én kiezen waar en hoeveel subsidie naar toe gaat.


Voorbeelden

Zo maar wat voorbeelden die straks praktijk kunnen worden in Heeten. Onder de noemer Heeten Begroot heeft een initiatiefgroep het idee gelanceerd voor meer zelfbeschikking van inwoners van het dorp. Concreet is er nog niets. De gemeente moet eerst aangeven of ze bereid is de regie op een of meerdere terreinen los te laten.

Overigens heeft Heeten Begroot de interesse getrokken van Andries Heidema, de commissaris van de Koning. Hij komt op donderdag 6 september langs om zich te laten bijpraten.

Bron de Stentor

 


«   »