Plaatselijk Belang Heeten | Nieuws voor Heeten

Informatieavond Elektrische auto delen - woensdag 25 maart

Energiek Heeten houdt een infoavond over het delen van elektrische auto’s.
De avond is in het KulturhusTrefpunt in Heeten van 20.00 tot 21.30 u. Voor een kopje koffie en thee wordt gezorgd.

Het delen van een auto heeft veel voordelen en wordt al langer gedaan, bijvoorbeeld in de vorm van carpoolen, dat al decennia populair is. Waarom zou je een 2e auto houden als die één keer in de week gebruikt wordt voor boodschappen of voor af en toe een familiebezoekje. Eigen auto’s zijn relatief duur door de vaste kosten. Bovendien is er zo minder ruimte nodig, op de weg en met parkeren en worden de files in ieder geval niet langer.

 

Waarom zou je dat nog doen als er een alternatief is?

In Heeten en omgeving is dat alternatief er (nog) niet. Hoog tijd om daar mee te beginnen. En als je gaat autodelen, dan is het zaak om maar gelijk voor een elektrische auto te kiezen, want die belasten het milieu een stuk minder, er wordt meetbaar minder CO2, stikstof en roet uitgestoten. Door één of meer elektrische deelauto’s in Heeten beschikbaar te hebben wordt het met name aantrekkelijk als je een auto nodig hebt voor korte ritten in de buurt of voor dagritten.

Op de informatieavond in het Kulturhus woensdag 25 maart 20.00 u. wordt niet alleen ingegaan op het waarom van het delen van een elektrische auto maar ook op de praktische invulling daarvan. Voorbeelden van dichtbij huis komen aan de orde, verder wordt besproken wat voor soort auto’s je kunt verwachten, waar je kunt laden, wat de kosten zijn, hoe je kunt reserveren en verdere vragen die bij u leven.

Duurzaam Heeten - Energiek Heeten